Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Која сте грчка богиња према хороскопу? Сваки знак може да се поистовети са женама из митологије

Хороскоп и хороскопски знаци нам често помажу да научимо нешто ново о себи и свом карактеру, о карактеристикама, будућој љубави... и много више.

1719402203_shutterstock_2374214981.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Јарац – Хестија

Хестија је прва олимпијска богиња, вечно млада заштитница породичног огњишта и жртвене ватре. Иначе, сам Аполон се удварао Хестији, али је био одбијен, јер завет чедности није шала: ако завет даш, држиш га се. Јарчеви су исти: све ове ваше љубавне глупости су, наравно, добра ствар, али ко ће размишљати о важним стварима? Пушкин? Не, Јарац ће мислити! Као Хестија, која је Прометеју дала ватру за несрећне смртнике. Јарчеви ће прво бринути о другима, а онда и о себи, е, тако то изгледа споља. У ствари, Јарчеви не морају да воде рачуна о себи јер је са њима све у реду.

Водолија – Ника

Ника је богиња победе, симбол срећног исхода. Ника је често приказивана са крилима или у пози брзог кретања изнад земље. Питање: да ли је ико икада видео Водолију која ће се тихо сести у ћошак и тамо мирно седети? Ха, чак и ако девојку Водолије натерају да ту седи, она ће почети да гестикулира и говори таквом брзином да ће сви бити сигурни: Водолија, као и обично, трчи по плафону, чему се чудите? Само што Водолије имају неисцрпне залихе виталности и оптимизма, тако су изграђене. И узгред, увек побеђују. Дакле, ако вам је хитно потребно да победите у такмичењу са судбином, молите се Ники. Заправо, спријатељите се са Водолијом. Ника је великодушна богиња, не смета јој ваша победа.

Рибе – Афродита

Нема сумње да је Афродита рођена у знаку Риба. Јер богиња љубави је једна. Јер богиња лепоте се дуплира. А и зато што је знала много о патњи. Афродита је била заљубљена у згодног Адониса, али је несрећни човек, нажалост, умро у лову. Афродита није преживела тугу и, бежећи, скочила је са стене право у море. Па, зашто не скочиш ако си бесмртан, зар не? Да Рибе могу, и оне би скочиле. Међутим, и без тога, Рибе знају да пате тако да се срца оних око њих стисну, а сузе им крену на очи. О, како се суптилно осећа, како лепо пати! Они који су одолели лепоти Риба или њиховој мистерији падају на овај мамац. Генерално, нико нема шансе. Добро је што је Афродита добра богиња.

Ован – Атина

Атина је можда најпоштованија богиња. Она персонификује мудрост, уздиже науку и занате, уметност, знање и генијалност. Али генерално, њена главна специјализација је војна стратегија. Атина је једина богиња која користи мушке атрибуте: оклоп, шлем и копље. Поставља се питање: зашто је Грцима била потребна богиња рата и они су имали Ареса? Али зато што је бог битака био издајнички и лукав и започињао је ратове ради самих ратова. Атина је подржавала само рат који је започет из нужде. То је Ован, без сумње. Девојке Овнови такође нису склоне да уђу у сукоб без разлога. Ован ће само свој штит ставити на науку.

Бик – Деметра

Деметра је богиња плодности и заштитница пољопривреде. Земљорадња је тежак посао, па се култ Деметре може укратко описати на следећи начин: сада ћемо сви вредно радити, а онда ћемо се срдачно почастити оним што нам је богиња послала. А она је обично слала не само храну већ и вино. И још више! Нема сумње да је Деметра Бик: мало људи зна да цени једноставне радости попут укусне хране, доброг вина и поштеног рада. Међутим, не треба мислити да је Деметра безопасна заштитница рада и доброте. Једног дана, Хад је отео њену ћерку Персефону, и шта мислите да је урадила? Извукла је дериште из подземног света. Хад је пристао да пусти Персефону да иде мами сваке године и сакрио се у свој пакао. Бик упозорава: не дирајте оно што је њему драго.

Близанци – Ирис

Ирис је гласница богова, њен задатак је да носи наређења широм света: од земље до морских дубина, па чак и до царства мртвих. Громовник је једном послао Ирис у Хад и дао јој шољу. И шта је урадила? Коначно је узела мало воде из Стикса и испоручила је на Олимп. Вода је, ако се сећате, симболизовала не само неповредивост завета, већ и примитивни ужас. Генерално, забрањено је прати руке у Стику. А Ирис не мари за то, баш као и Близанци. Близанци су способни за најневероватније ствари, али уз само један услов: да буде веома, веома занимљиво! Близанци су страствени путници, воле журке и свачији пријатељи. И не маре за било какве измишљене границе. Лакоћа и шарм су њен кључ за сва врата.

Рак – Геа

Геа или Геја је богиња земље, мајка свега што на њој живи и расте, као и мајка неба, мора, титана и дивова. Укратко, свачија мајка. Баш као и Рак. Само нека Рак рађа и одгаја некога: то је све, ништа друго не треба, оставите га на миру са свакаквим глупостима. Истина, Геу су понекад звали Хтонија, а придев „хтонски“ је персонификовао дивљу природну моћ земље, а узгред буди речено, и подземног света. А то је о женама Раковима, без сумње. Ракови су стандардне мајке које ће, ако се било шта деси, закопати оног ко је увредио њену децу у најдубљу рупу. И узгред, „беба“ није нужно њено дете. Свеи које воле су њихове бебе. Таква је природа.

Лав – Хера

Хера је заштитница брака, штити мајку током порођаја, али се тога нико не сећа. Али сви се сећају да је Хера жена самог Зевса, прве даме Олимпа. Заправо трећа, јер је Зевс већ имао две жене пре ње, али да ли неко зна за њих? Наравно да не. Хера, чије име се преводи као "љубавница", није толерисала ривале поред себе. Природна лавица: или ће бити прва и једина, или би било боље потражити неки други Олимп. То се, међутим, никада раније није догодило, јер ко би при здравој памети такмичио с Лавицом? Неки су покушали да се такмиче са Хером, а знате ли како се то завршило?

Девица – Темида

Темида, исто Зевсова жена које се нико не сећа. Запарво, нико се не сећа да је била удата за громовника, али само покушајте да заборавите да је она богиња правде. Темида је симбол непристрасности и правде, она је и глас божји: Темида је била та која је изразила Зевсову вољу да се слабићи не би оглушили о громки глас врховног бога. Да ли је паметна? Ако Девица нешто каже, истина говори кроз њене усне. Ако каже нешто што вам се не допада, мораћете то да послушате, јер она не греши: не занима је ваша личност, она оцењује чињенице.

Вага – Персефона

Као што знате, Персефону су се удварали најповољнији просци Олимпа - Арес и Аполон. Али изгледа да је Деметрина шармантна ћерка рођена у знаку Ваге, јер није могла да изабере само једног. Међутим, њен лични живот био је сређен: лепотицу је киднаповао бог краљевства мртвих Хад и почели су да живе прилично срећно. Идеална опција за Вагу је да не морате ни  чему да одлучујете, она ће сама о свему одлучити. Мајка Персефона и њен зет за млади пар направили су брачни уговор: Персефона две трећине године живи на Олимпу, а трећину у подземљу. Вага би, када би имала слободу, такође живела тако у свом личном рају Лични рај и лични подземни пакао - све је са стилом.

Шкорпија – Хеката

Хеката даје мудрост на јавним скуповима, срећу у рату и богат плен у лову. Она све то ради само да би скренула пажњу, наравно, јер она је у ствари богиња подземља. Хеката учи смртнике вештичарству, командује вештицама и отровним биљкама и дружи се са мртвим душама на раскрсницама. Уопште, то је иста богиња које се боје чак и они којих се плашио Хад. Препознајете ли даму Шкорпија? Да, то је она. Људи се у Шкорпије заљубе на први поглед, али се боје да им приђу: кожом осећају да у овој мирној води не постоје само ђаволи, већ и гори. Али Шкорпија није забринута због тога: она ће и даље бити обожавана, пре или касније, на овај или онај начин. Да ли сумњате у то? Знајте да је, према једној верзији, она чувени Кип слободе... Да, то је Хеката. Она је носила круну са шиљцима. А да ли сте се икада запитали зашто је симболу слободе потребна бакља? Осветљавају пут људима? Пут у тами којом заповеда Хеката.

Стрелац – Артемида

Артемида је богиња лова и заштитница свих живих бића. Она је и чуварка женске чедности и помоћница породиљама. Али како? Како може штитити потпуно супротне концепте? И то је врло једноставно. Погледајте Стрелце: они су толико интегралне природе да им је концепт когнитивне дисонанце, у принципу, стран. Стрелци су у стању да прихвате и разумеју сваку идеју, свако уверење и било коју тачку гледишта. То, иначе, не значи да је девојка Стрелац спремна да подели све ово. Она има један универзални одговор на свако питање: главна ствар је да се умешате у неред, а онда ћемо то схватити успут. И он то разуме, што је изненађујуће. Штавише, супротстављене стране верују да их Стрелац у потпуности подржава. На крају се помире, а Стрелац креће да привлачи неке друге супротности једни другима.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas