Спремите крменадле као што их спрема глумац и редитељ Радош Бајић.
Радош Бајић иза себе има блиставу каријеру са више од 100 главних и великих улога на филму и телевизији.
Добитник је свих најзначајнијих професионалних и друштвених признања. Поред великог броја улога и ауторских пројеката, публика највише воли његову серију "Село гори, а баба се чешља".
Готово пола века је у љубави са супругом Миленом, а најпоноснији је на своју децу, ћерку Јелену и сина Недељка, и своје четворо унучади: Софију, Ленку, Александра и Филипа.
Фото:В.Данилов
Глумац воли и да кува, те су "ТВ Новости" 1991. године писале о рецепту за припремање свињских крменадли коме је он наденуо посебно име: "Кременадле а ла Радош".
За овај рецепт потребно је:
1кг крменадли
мало кромпира
шаргарепа
црни лук
карфиол
Купус
брашно
2 јаја
со и бибер
сирће
остало поврће
Прочитајте још: Телећа чорба као из ресторана: Укус ће вас одушевити, а припрема је веома једноставна (РЕЦЕПТ)
Фото:репринт ТВ Новости
Крменадле спремате на овај начин:
Очистите крменадле од масноће и поређајте их на дно посуде. Динстајте их у води са сољу и бибером. Када крменадле омекшају, додајте сечено поврће на комаде и долијте још воде.
Додајте сирће и динстајте још мало. Када се кромпир скува, умутите два јаја са мало брашна. Прелијте крменадле јајима и ставите у рерну да се запеку.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ