Уз помоћ ових савета, кување кропмира ће бити једноставније.
Кромпир је намирница која је саставни део многих јела, а најчешће се служи као прилог уз ручак. Било да је пржени, барени, или у облику пиреа, кромпир је свакако омиљени додатак.
Иако се често припрема, многи и даље греше када је кување кромпира у питању.
Прочитајте још: Килограм кошта скоро 70 ХИЉАДА ДИНАРА: Ово је најскупљи КРОМПИР на свету
Ово су три савета којих се треба придржавати како би кромпир био савршено куван, на најједноставнији начин.
Не кувајте кромпир у кључалој води
Када спремате већину поврћа, прво чекате да вода проври како би у њу убацили поврће. Међутим, то не треба да буде случај и са кромпиром.
Ако у проврелу воду убаците кромпир, већа је вероватноћа да ће изнутра остати сиров.
Због тога је боље ставити кромпир у хладну воду која се постепено загрева, а кад прокључа смањите температуру, и кувајте га тако до 20 минута.
Фото: Пиксабеј
Љуштите сиров кромпир
Многи ољуште кромпир пре не што га ставе у шерпу за кување.
Ипак, кромпир је најбоље скувати с кором, јер ће тако бити једноставније да је уклоните, посебно ако је реч о младом кромпиру.
Кувари чак тврде да кромпир који је куван с љуском има много бољи укус од онога који се кувао огуљен.
Прочитајте још: Тајна је у ЛЕДУ, СИРЋЕТУ и ОТВОРЕНИМ УСТИМА: Више нећете плакати док сечете ЦРНИ ЛУК
Бодете виљушком кромпир како бисте проверили да ли је куван
Током кувања кромпира многи често користе виљушку како би проверили да ли је кромпир довољно мекан, односно скуван.
На тај начин кромпир се распада, што и није баш леп призор ако сте од њега намеравали да направите салату, или да га сервирате бареног као прилог.
Како не бисте изгњечили кромпир виљушком током проверавања, треба имати на уму да је минимално време за кување мањег кромпира 15 минута, док је за онај већи потребно минимум 20.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ