Одличан је за љубитеље џин-тоника, а лако се припрема код куће.
Кувано вино напитак је који многима прво падне на памет кад се спомену празници. С обзиром на то да ове године Божић славимо у мало другачијим "условима", многи су се одлучили да божићну атмосферу унесу у свој дом и сами код куће направе кувано вино.
Осим куваног вина, у задње време све је популарнији и кувани џин, а пронашли смо супер рецепт којим можете изненадити укућане и код куће уживати у овом популарном напитку.
Прочитајте још: Пронађена НАЈСТАРИЈА ФЛАША ВИНА НА СВЕТУ на необичном овом месту, а прича иза ње је НЕВЕРОВАТНА
Одличан је за љубитеље џин-тоника, а лако се припрема код куће. Нема ни додатка шећера, а самим тим има и мање калорија. За припрему овог напитка потребни су вам састојци које можда имате и код куће - џин, сок од јабуке, мед и зачини, попут цимета, каранфилић, ђумбира и звездастог аниса.
Прочитајте још: Направите смути од НАРА: Укусан и окрепљујућ (РЕЦЕПТ)
Фото: Пиксабеј
Можете направити и тамнију верзију куваног џина, у који ћете додати сок од грожђа или црне рибизле, уместо сока од јабуке. Такође, ако желите укусом мало "жешћу" верзију, можете додати и тоник с укусом ђумбира.
Састојци:
- 25 мл џина
- 200 мл сока од јабуке
- кашика меда, цимет, каранфилић, ђумбир, звездани анис
Припрема:
Загрејте природи сок од јабуке с једном кашиком меда и зачинима по жељи. Ако додајете тоник, додајте га у овој фази, само онда смањите "преполовите" количину сока од јабуке.
Прочитајте још: ДОБРА ВЕСТ! И алкохол штити наше здравље, ево и како
Када прокључа, угасите пламен, а затим додајте џин и промешајте. Можете додати и неколико кришака јабуке док је џин врућ за још јачи укус.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ