Možda nikada niste čuli za ovaj trik, ali verujemo da ćete ga primenjivati
Oljušteni luk treba staviti u zamrzivač na 5-8 minuta. Luk će se ohladiti, a onda kada ga koristite za kuvanje, oči vam neće suziti!
Pročitajte još: Vreme je za poklanjanje: Idealni praznični pokloni kada ne znate šta da kupite
Najvažnije: luk samo treba da se ohladi, ali ne i zamrzne, pa ga ne prekuvajte, inače nećete moći da ga isečete. I nakon normalnog hlađenja, oči neće biti iritirane.
Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite (NG)
Ova metoda je posebno dobra u slučajevima kada je potrebno iseckati puno luka, na primer, u jesensko-letnjoj sezoni domaćih preparata. Pa, i tako, ako kuvate prvo i drugo za veliku porodicu i koristite luk, kiselite ga za roštilj, zašto ga ne stavite u zamrzivač - zašto patiti sa zapaljenim očima i suzama.
Evo tako zanimljivog i neobičnog načina da se uverite da ne plačete od luka.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU