Za bistar um i bolje raspoloženje pijte kakao, a za štitastu žlezdu praziluk.
Kakao je poznat kao biljka koja čuva organizam od slobodnih radikala, smanjuje stres i depresiju, štiti od bolesti srca i krvnih sudova kao i od mnogih vrsta kancera.
Pročitajte još: 6 MAGIČNIH KRISTALA: Doneće dobre vibracije, pozitivnu energiju i blagostanje
Osim toga, kakao reguliše nivo šećera i holesterola, podstiče bolje pamćenje i koncentraciju, smanjuje opasnost od srčanog i moždanog udara, usporava proces starenja, omekšava kožu, a istovremeno je i snažan afrodizijak.
Američka asocijacija za unapređenje nauke tvrdi da redovno pijenje kakaoa "bistri mozak", jer flavonoidi u njemu ubrzavaju cirkulaciju i dopremanje kiseonika do mozga.
Foto: Depozit
Pročitajte još: 6 neočekivanih lekova za ZUBOBOLJU: Svi ih imamo u kući i neverovatno pomažu
Aromatični medikament
Osim što je ukusan i deluje kao specifičan začin, praziluk je bogat brojnim mineralima, vitaminima, eteričnim uljima, kao i sumporom. Ovakav sastav ga čini idealnim za očuvanje zdravlja disajnih puteva, probave, bubrega, jetre i krvi. Narodna medicina u slučaju uvećanja štitaste žlezde savetuje obloge od kuvanog praziluka.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU