Oglas
· · Komentari: 0

Najbolji i najgori položaj za spavanje ako imate bol u leđima: Šta preporučuju stručnjaci?

Bol u leđima se smatra veoma rasprostranjenim i smatra se da će ga mnogi odrasli iskusiti u nekom trenutku svog života

1722436317_shutterstock_2268476527.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Postoje načini koji mogu da doprinesu olakšanju bola u leđima, a jedan od njih je i način na koji spavamo. Važno je da pronađete položaj za spavanje koji će da podrži vašu kičmu i doprinese poboljšanju.

Koji je najbolji položaj za spavanje za bol u leđima?

Spavanje na boku ili leđima

Sinet, fizijatar, za Real Simpl kaže da ne postoji jedan, „formulski odgovor ili magični položaj za spavanje za sve“, ali postoje načini da prilagodite trenutni položaj spavanja da biste ublažili bol i sprečili dalje bolove i ukočenost ujutru. Ali uopšteno govoreći, istraživanja ukazuju na poželjne položaje za spavanje: ležanje na boku, ležanje na leđima ili kombinaciju ova dva.

Najmanje preporučeni položaj za spavanje je ležeći na stomaku.

Spavanje na boku se preporučuje za prirodno poravnanje i zakrivljenost kičme, ramena i karlice u krevetu sa dobro postavljenim jastukom.

BONUS VIDEO


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas