Prepun je vitamina i neuporedivo korisniji od pomorandže i limuna.
Najnovija istraživanja pokazuju da sve vreme pogrešno jedemo kivi. Naime, sigurno ga ljuštite?
Pročitajte još: Problem bolnih MENSTRUACIJA rešava ZAČIN, a ujedno podiže IMUNITET
Verovali ili ne, ali kivi treba da se jede kao jabuka! Kora kivija je prepuna vitamina, a mi je bacamo.
Kora kivija sme da se jede ukoliko se prethodno dobro opere i uklone dlačice. Kada se dobro opere, kivi treba da se zagrize kao jabuka. Ko jede kivi sa korom u telo unese 50 odsto više vlakana!
Plišana kora je izuzetno korisna!
Kora sadrži i folate koji su veoma korisni za obolele od srčanih bolesti, a smatra se da su dobri i kao prevencija raka. Kora je odlična za trudnice koje će njome sprečiti deformitete kod bebe, ali i za ostale dame, jer će učiniti kožu sjajnom.
Pročitajte još: Nije uvek zdrav! Evo kada NE SMETE da konzumirate ĐUMBIR
Ukoliko vam je teško da jedete plišanu koru onda ubacite čitav kivi u smuti i napravite sok! Takođe, možete ga iseckati na kockice i umešati u salatu, pa će se manje kockice lakše progutati. Manje intenzivan ukus ima žući kivi od onog čija je kora braon.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU