Oglas
· · Komentari: 0

"Rodila sam troje dece sa autizmom, pa sam rešila i ja da se testiram": Voditeljku je DIJAGNOZA iznenadila

Voditeljka u svojim tridesetim saznala pravu istinu

1689428733_VODITELJKA-NASLOVNA.jpg
Photo: Instagram printscreen/ mrscmcguinness
Oglas

Manekenka i TV ličnost Kristin Mekginis, govori o tome kako joj je dijagnostikovan autizam u svom novom dokumentarcu, "Unmasking My Autism". Dokumentarac se bavi pitanjem dijagnoze nakon što joj je tek 2021. godine ustanovljen autizam, kada je imala 33 godine. Njena deca takođe imaju autizam, a ona otkriva zašto smatra da je upravo ta dijagnoza odgovor na njena brojna pitanja.

Kristina Mekginis, voditeljka i manekenka, objasnila je da je nakon testiranja dece na autizam, odlučila da se i sama podvrgne testu.

- Potvrđena mi je dijagnoza autizma. Bilo je čudno, ali sam tokom čitavog života primećivala male znake da nešto nije u redu. Moji problemi sa hranom, moje poteškoće snalaženja u društvu, moji pokušaji da budem komunikativna i fokusirana, i moja neodlučnost. Način na koji "plutam" kroz život podseća me na ponašanje moje kćerke. Sličnija sam svojoj deci nego što sam ikada mogla i da pomislim, napisala je ona u knjizi koja je njena autobiografija, "Prelepa noćna mora".

Iako je kroz sve to prošla sa svojim mužem, Kristin (34) je prošlog leta objavila da se rastala od bivšeg supruga, voditelja "Take Me Out", Pedija Mekginisa. Par ima troje dece i sve troje imaju autizam.

Ima troje dece sa autizmom

Snimili su dokumentarac o iskustvu podizanja dece sa autizmom 2021. godine, a njih dvoje su bili zajedno 15 godina. Nakon što joj je 2021. dijagnostikovan autizam u 33. godini, Mekginis je snimila novi dokumentarac o problemu žena i devojaka u Velikoj Britaniji koje ostaju bez dijagnoze, a osećaju da nešto možda nije u redu.

Mnogo toga se promenilo za Kristin od postavljanja dijagnoze. Pitala se da li bi se drugačije suočila sa se*sualnim zlostavljanjem koje je pretrpela u detinjstvu.

Otvarajući se o tome da je iskusila seksualno zlostavljanje u detinjstvu, Kristin je objasnila kako smatra da je mogla drugačije da se nosi s tim da nije autistična.

- Doživela sam to i nisam progovorila, i pitam se da li nikada ništa nisam rekla zato što sam bila autistična, rekla je ona u dokumentarcu.

- Da li je to bilo do mene? Da li bi neurotipična žena rekla nešto? Jesam li ja kriva? Kako sam se tamo našla? Sva ta pitanja. To je nešto što sam doživela kada sam bila tinejdžerka, a onda kada sam upoznala svog muža (Pedija Mekginisa), nastupio je period kada sam se osećala veoma sigurno i sada se pitam zašto sam ostala u toj vezi 15 godina.

Osećala se spremnom da napusti svog muža nakon dijagnoze

Na pitanje u dokumentarcu da li se osećala sposobnije da napusti Pedija nakon dijagnoze autizma, Kristin je jasno odgovorila: "Da".

- Zato što znam da sam ostala u odnosu gde sam bila nesrećna jer je bilo bezbedno i ne volim promene i na kraju sam želela da zadržim porodicu na okupu. Moji odnosi pre Patrika nisu bili baš dobri, rekla je Kristin u novom dokumentarcu.

- Rekla bih da su sve moje veze bile prilično loša iskustva. Ne znam kako da to kažem. Pre Patrika, bila sam se*sualno zlostavljana. Bila sam silovana. Nekada sam se, a sada mi je tužno kada razmišljam o tome, molila svake noći da se ne probudim ujutru. Jednostavno nisam želela da živim, samo zato što je bilo toliko strašno. Bilo je jednostavno užasno.

Njena devetogodišnja ćerka "nije htela više da živi"

U julu je rekla za The Sun da njena devetogodišnja ćerka koja takođe ima autizam ne želi "više da živi" nakon što su ukinute mere zabrane kovida pa se vratila u školu.

Manekenka i TV voditeljka rekla je da su mere usled virusa u školi značila da njenoj ćerki Penelope "nije bilo dozvoljeno da se igra sa prijateljima sa kojima se igrala". Škole su bile prinuđene da implementiraju "kovid mehuriće" – specifične grupe učenika koji su mogli da imaju kontakt samo jedni sa drugima tokom celog školskog dana.

- Ona je to shvatila veoma lično, pa mi je rekla: "Mama, ne želim više da živim. Želim da idem u raj".

Majka troje dece opisala je Penelope kao "veoma osetljivu devojčicu".

- Ona je veoma emotivna. Ona ne razume dobro svoje emocije. To je nešto čemu smo morali da pokušamo da je naučimo, dodala je ona.

U intervjuu za Tajms, manekenka je rekla da je zabavljanje "strašno" za nekoga poput nje "ko ne voli promene" nakon uspostavljene dijagnoze autizma. U novom intervjuu, Kristin je razmišljala o "okretanju novog lista", priznajući da ne zna "kako je otiči na sastanak" nakon što je sa Pedijem provela 15 godina.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas