Jednostavan recept za preukusan namaz.
Namaz sa orasima i belim lukom idealan je za vrele letnje dane kada želite da pojedete nešto lagano, a ukusno.
Možete ga poslužiti sa tost hlebom za laganu večeru, a odličan je i kao užina.
Pročitajte još: Predlog za ZDRAVU i UKUSNU užinu: Spremite DOMAĆU paštetu od šampinjona i luka (RECEPT)
Ukoliko vam dolaze gosti, napravite na brzinu ovaj namaz, i servirajte ga sa grickalicama kao predjelo.
Sastojci:
sitni sir
orasi
beli luk
začini po želji: svež peršun ili bosiljak, so, biber, tucana paprika
Priprema:
Orahe malo propržite na par kapi maslinovog ulja, kako bi bili hrskaviji i imali lepšu aromu, pa ih sitno isekajte.
Izrendajte beli luk i iseckajte peršun ili bosiljak.
Sitni sir stavite u činiju, pa mu dodajte orahe, beli luk i začine.
Preporuka je da stavite tucanu papriku, kako bi namaz bio pikantniji.
Sve dobro promešajte da se namaz sjedini.
Pripremljen namaz možete iskoristiti u naredna dva, tri dana, i čuvajte ga u frižideru.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU