· · Komentari: 0
Priznanja

Pečat savršenosti: Dve nove „mazde“ osvojile najprestižniju nagradu za dizajn

Modeli „CX-30“ i „MX-301“ izvajane u skladu sa japanskom KODO filozofijom

MADA-NASLOVNA.jpg

Nove „mazde CX-30“ i „MX-30“ su  na najprestižnijem svetskom takmičenju za dizajn „Red Dot 2020“ osvojile prvu nagradu. 

Nova „mazda CX-30“ je drugi „Mazdin“ model oblikovan evoluiranim „Kodo“  dizajnom (“Duša pokreta“) – jedinstvenim dizajnom čiji se koreni nalaze u tradicionalnoj japanskoj estetici. Oblikovanje svakog elementa prema principu „manje je više" rezultiralo je čistim, prelepim površinama na „CX-30 „i donelo je potpuno originalan izgled u segment kompaktnih SUV krosovera.

Pročitajte još: Narudžbine već počele: Ogromno interesovanje za "Tojotinu" ljutu papričicu (Foto/Video)

- Japanski majstori su uvek cenili jednostavnost i čistoću oblika - kaže Jo Stenuit, „Mazdin“ evropski direktor dizajna -Takav pristup je nadahnuo naše dizajnere da uklone suvišne elemente i stvore nešto dinamično, a opet elegantno, suzdržanog izgleda, ali životno. Ovako mi doživljavamo japansku estetiku - senzibilitet koji stvara automobile koji vam pokreću emocije.

Iako zadržava prelepe, ručno izrađene oblike Kodo dizajna, stil „mazde MX-30“predstavlja istraživanje modernije estetike koja se usredsređuje na futurističke vrednosti i novi stil života koji polako nastaje. 

Pročitajte još: BMV ulaže više od 30 milijardi evra do 2025!

 - Ovaj novi pristup rezultirao je originalnim dizajnom koji utelotvoruje proširenje izražajnog Kodo dizajna - objašnjava glavni dizajner „mazde MX-30“ Jojiči Matsuda. - Spoljašnji deo je beskompromisno jednostavan kako bi naglasio lepotu čvrste mase, a dizajn kabine - sa uokvirenim krovom i fristajl vratima - utelotvoruje utisak lakoće dok proaktivno uključuje održivost kao jedan od elemenata za materijale u unutrašnjosti. Kako započinjemo period velikih promena, želimo da „mazda MX-30“ pokaže ljudima da naši automobili i dalje mogu da pružaju uživanje u vožnji.

Pokrenuto 1955. godine, „Red Dot“ jedno je od najvećih svetskih takmičenja u dizajnu. Pobednici u dizajnu proizvoda, ove godine odabrani među 48 kategorija, uključujući automobile i motocikle, stiču pravo na korišćenje „Red Dot“ simbola, međunarodnog pečata savršenosti.

Foto:Promo

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.