OSNOVNA PRAVILA PONAŠANJA U RESTORANU: Ovako to radi kulturna osoba!
Da mogu, konobari i kuvari bi vam rekli da se ovako ponašate kada dođete u ugostiteljski objekat
Da mogu, konobari i kuvari bi vam rekli da se ovako ponašate kada dođete u ugostiteljski objekat
Da li ste nekada pomislili da je sjajna ideja da barmena častite pićem, često razgovarate s njim i pomažete mu da pospremi čaše? Iako ovo deluju kao ljubazni potezi, kojima se nadamo da mu...
Austrijanci za jelo u ugostiteljskim radnjama godišnje u proseku potroše 1.600 evra, a tako je u većem delu Evrope.
Poseban program ili plan rada, koji obuhvata potpunu bezbednost hrane koja odlazi ka krajnjem korisniku, već celu deceniju kontroliše HACCP ili HASAP sistem, kao svojevrsni nadzorni „organ“ koji...
Restoran „Frea“ je ove godine ovenčan „mišelinovom zvezdicom“.
Čuveni britanski kuvar Gordon Remzi je jednom prilikom otkrio da u restoranu nikada ne naručuje "supu dana", jer kako kaže - može se desiti da je to "supa meseca".
Zbog trenutne epidemiološke situacije i "izjava doktora da se virus najviše širi na ovakvim događajima", mnogi mladenci odlučuju da otkažu ili odlože svoje svadbe.
Kako izgleda najbolji restoran na svetu i šta je potrebno da restoran postane najbolji.
Obišli smo beogradske kafiće kako bismo saznali šta ih najviše nervira kad gosti rade ili govore.
Kada uoče nekoliko stvari, to im je dovoljno da znaju da li je gost zahtevan i neugodan ili sasvim suprotno, ljubazan i pristojan.