BILJKA ZLATA VREDNA: Šta se dešava u organizmu kad u ishrani koristimo LOVOR
Lovor smanjuje nadimanje, pomaže kod problema s probavom te je zbog toga začin koji bi trebalo češće da koristimo pri pripremi jela.
Lovor smanjuje nadimanje, pomaže kod problema s probavom te je zbog toga začin koji bi trebalo češće da koristimo pri pripremi jela.
Od lovorovog lista ima puno više koristi od samog ubacivanja u lonac kako bi jelu dao aromu. On usporava starenje, umiruje, pomaže u borbi protiv bakterija, leči disajne puteve.
Lovorov ist ne treba da ima primenu samo u kulinarstvu
Mirisni listovi lovora obično se koriste pri kuvanju, ali treba znati da njihova lepa aroma potiče od moćnog ulja koje ima i druge kvalitete.
Lovorov list može pomoći da se sačuva obojena odeća i da joj se vrati prvobitna boja .
Od lovorovog lista ima puno više koristi od samog ubacivanja u lonac kako bi jelu dao aromu. On usporava starenje, umiruje, pomaže u borbi protiv bakterija, leči disajne puteve.
Da li ste probali?
U zatvorenom prostoru uspešno rastu lovor, menta i peršun, a mogli bi uspeti i ruzmarin i majčina dušica.
Za lečenje grudnog kašlja u ruskoj narodnoj medicini preporučuju se lekovite biljke i recepture koje rezređuju sluz i olakšavaju njeno izbacivanje.