Oglas
· · Komentari: 0

"TI SI UDATA ZA POZORIŠTE": Tanja Bošković posvećena glumi kao i prvog dana

Jedna od najlepših žena bivše Jugoslavije, talentovana glumica Tanja Bošković, iza sebe ima zavidnu karijeru koja još uvek traje, a o njenom privatnom životu ispunjenom ljubavnim brodolomima malo se zna.

1719490060_32304_tanjaboskovic-1_ig.jpg
Foto: V.Danilov/Novosti
Oglas

Rođena 27. juna 1953. godine u Beogradu Tatjana Tanja Bošković unuka je nekadašnjeg ađutanta na dvoru kralja Nikole. Do svoje sedamnaeste godine živela je u Aranđelovcu gde je i završila gimnaziju. Velika ljubav prema glumi vraća je u rodni Beograd gde upisuje i 1973. godine diplomira na Fakultetu dramskih umetnosti. U klasi profesora Predraga Bajčetića zajedno sa Tanjom našla su se mnoga danas poznata imena domaćeg glumišta poput Gorice Popović, Radmile Živković, LJiljane Dragutinović i Branka Jerinića.

Iste godine kada je završila akademiju dvadesetogodišnja glumica zaigrala je u svojoj prvoj pozorišnoj predstavi.

Već 1974. Boškovićeva se glavnom ulogom u filmskom ostvarenju "Košava" predstavlja široj publici, a iste godine snima i seriju "Jagode".

Upečatljive su ostale Tanjine uloge u filmovima "Majstori, majstori", "Čovek sa četiri noge" i "Policajac sa Petlovog brda", a publici je najprepoznatljivija po ulozi pevačice u filmu "Balkan ekspres" i po ulozi Lole Golubović u TV-seriji "Srećni ljudi".

Sedamdesetih beleži ogroman uspeh kao zvezda mjuzikla u Pozorištu na Terazijama, a 1986. dobija veliko priznanje – postaje stalna članica Ateljea 212.

Glumičin ljubavni život večiti je predmet interesovanja javnosti, a kako i sama priznaje Tanja nikada nije imala mnogo sreće niti uspeha na ovom polju.

– Nekad sam jako patila što su me frajeri ostavljali brzo, bez objašnjenja. Mislila sam da sam dosadna i najgora na svetu kad me niko ne voli. U stvari nisu me voleli onako kako sam očekivala: bezuslovno i do kraja života – rekla je ona jednom prilikom.

Iz ljubavi sa rediteljem Dejanom Karaklajićem Tanja je dobila dvoje dece: ćerku Lanu i sina Đorđa. Naslednica je odlučila da krene majčinim stopama i karijeru gradi u glumačkim vodama, dok je sin završio Fakultet političkih nauka.

Boškovićeva ne krije da je ponekada osećala i krivicu što zbog svoje posvećenosti poslu nikada nije uspela da opstane ni u jednoj bračnoj zajednici.

– Meni je žao što nisam uspela da bivam udata. Prosto mi nije Bog dao taj dar, dao mi je druge darove. Na tome sam beskrajno zahvalna. A ovo nisam umela – rekla je ona.

– Bio je duhovit jedan čovek koga sam obožavala, a koji me je ostavio, i koji je rekao: ‘Ne vredi, ti si udata za pozorište' – citirala je Karaklajića jednom prilikom u emisiji "Ekskluziv“.

(Espreso)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas