Oglas
· · Komentari: 0

NOVO OBRAĆANJE KRALJA ČARLSA: Poslao još jednu poruku naciji posle vesti o zdravstvenom stanju Kejt Midlton

Pogledajte šta je imao da kaže

1711626005_Foto-Profimedia-Kejt-i-Carls.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Kralj Čarls snimio je audio poruku koja će biti puštena danas na godišnjoj Maundy službi koja se organizuje svake godine, u četvrtak pred Uskrs u Velikoj Britaniji. Objavljen je i njegov novi portret, a kraljica Kamila će ga ove godine prvi put zameniti na tom događaju. Monarh boluje od kancera, što je Bakingemska palata saopštila početkom februara. Rak je dijagnostikovan i Kejt Midlton, koja je tu vest podleila sa javnošću 22. marta emotivnom snimkom.

Britanski kralj Čarls koji vodi borbu sa rakom kao i Kejt Midlton, tom porukom je poručio da je vreme da nacija pruži ruku prijateljstva onima kojima je to potrebno, piše Daily mail. Poruka je snimljena nakon što su mu lekari savetovali da ne prisustvuje javnim događajima gde ima mnogo ljudi.

Pomenuta služba održava se u katedrali u Vorčesteru i jedan je najznačajnijih događaja u kalendaru kraljevske porodice, svake godine. Događaj je imao veliko duhovno značenje za kraljicu Elizabetu. Ceremonija potiče iz četvrtog veka.

Poruka kralja snimljena je ranije ovog meseca, sadrži i delove iz Biblije koje je Čarls čitao u sobi iz 18. veka u Bakingemskoj palati. Iako se u toj poruci ne spominju porodična zdravstvena pitanja, njegova dijagnoza i lečenje kao ni detalji o njegovoj snaji princezi od Velsa, njegove reči podrške su veoma dirljive, navodi Daily mail.

U poruci je između ostalog naglasio da nam je "gospod Isus Hrist dao primer kako treba da služimo i brinemo jedno o drugima". Poručio je da britanski narod ima velike koristi od onih koji pružaju ruku prijateljstva, naročito u teškom vremenu.

Kralj je istakao značaj humanitarnog rada, i ponovio zavet: "ne da vas služe nego da služite drugima".

Poruka je snimljena kao audio zapis jer katedrala nema kapacitet za emitovanje video poruke.

Kralj Čarls pojaviće se u nedelju na službi u crkvi u Vindzoru, dok će Kejt Midlton i Vilijam propustiti to okupljanje. Monarh nastavlja sa privatnim sastancima u Palati i određenim službenim dužnostima.

Dijagnoza raka uspostavljena mu je nakon što je imao operaciju zbog benignog problema sa prostatom. Operisan je u bolniici gde je Kejt imala tešku operaciju abdomena. Princeza je u ranoij fazi lečenja kancera, od kraja februara.

(Daily mail, Blic Žena)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas