Oglas
· · Komentari: 0
PAMETNI SATOVI

Švajcarci nadmašeni i to se dešava prvi put! Apple preuzeo vođstvo na tržištu satova

Klasični satovi više nisu u modi!

smart-watch.png
Foto: Pixabay
Oglas

Američka kompanija Apple nadamšila je švajcarsko tržište satova u 2019. godini, kada je na tržište plasirala skoro 10 miliona više satova nego sve Švajcarske kompanije za izradu satova.

Pročitajte još: Selfi stik je otišao u penziju, a zamenila su ga tri nova uređaja

Poslednje istraživanje Strategy Analitics pokazalo je da je tokom protekle godine najpoznatija američka kompanija za proizvodnju pametnih uređaja na tržište plasirala 30.7 miliona pametnih satova Apple Watch. Time je Apple imao porast od 36 odsto u odnosu na proizvodnju satova u 2018. godini, kada su isporučili oko 22.5 miliona primeraka.


Foto: Pixabay

Sa druge strane, ovo je prvi put da je jedna kompanija nadmašila švajcarsku industriju satova, među kojima su poznati brendovi Tag Heyer, Swatch i Tissot. Švajcarski proizvođači tokom 2019. godine na tržište su plasirali 21.1 miliona primeraka satova, što je pad od 13 odsto u odnosu na  2018. godinu.

Pročitajte još: STARA ŠKOLA: Nokia oživljava još jedan legendarni model telefona (VIDEO)

Razliku u broju primeraka plasiranih na tržište analitičari objašnjavaju činjenicom da su pametni satovi privlačniji kupcima koji uživaju u modernoj tehnologiji, posebno mlađim generacijama.

Pročitajte još: Xiaomi predstavio gejmerske telefone sa 12 GB RAM memorije (VIDEO)

Podaci pokazuju i da su analogni satovi i dalje popularni među starijim kupcima, dok se mlađi okreću pametnim satovima i tehnološki opremljenim nosivim uređajima.


Foto: Pixabay

Zbog kombinacije atraktivnog dizajna, tehnologije koje je lako koristiti i aplikacija Apple Watch je popularan u Severnoj Americi, zapadnoj Europi i Aziji. Kompanija Apple već neko vreme preusmerava fokus poslovanja sa iPhone telefona na pametne satove i slične uređaje.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas