· · Komentari: 0
APLIKACIJE

Kako prebaciti podatke sa jednog na drugi operativni sistem mobilnog telefona? (VIDEO)

Sve prednosti najnovije Huawei P serije telefona padaju u senku zbog činjenice da ovi telefoni koriste drugi operativni sistem, pa se korisnici ustručavaju pred strahom da neće sačuvati podatke sa starog telefona

phone-2817757_960_720.png
Foto: Pixabay

Kompanija Huawei nedavno je predstavila novu P40 seriju mobilnih telefona, koje je DxOMark rangiranje mobilnih telefona, odmah postavila na vrh lestvice. Ovaj uspeh P40 serija, između ostalog, može zahvalititi i vrhunskim kamerama koje ga svrstavaju u predvodnika u mobilnoj fotografiji.

Ipak, ono što korisnicima i dalje stvara probleme je činjenica da telefoni P generacije ne podržavaju Google servise pa je neke popularne aplikacije nemoguće instalirati. 

Pročitajte još: Odzvonilo aplikaciji TikTok: YouTube spremio novu platformu - YouTube Shorts

Mnoge aplikacije se mogu naći i u Huawei AppGallery. Radi se o ekvivalentu Play Store, iako je izbor aplikacija nešto manji.

Phone Clone​ aplikacija

Phone Clone je aplikacija razvijena od strane Huawei kompanije i predstavlja jednostavan je način za prenos podataka. Tako 80% aplikacija sa starog možete prebaciti na novi uređaj, nezavisno od operativnog sistema koji se razlikuju između uređaja.

Pročitajte još: Uz pomoć TRI aplikacije sredite vaš profil na mrežama kao profesionalac

Phone Clone je najsigurnija i najbrža metoda. Zahvaljujući Phone Clone aplikaciji, aplikacije se prebacuju u nekoliko minuta. Ona omogućuje da prebacite sve svoje postavke, a sve u nekoliko jednostavnih koraka.

– Otvorite Phone Clone aplikaciju i dodirnite “Ovo je novi telefon”;

– Otvorite aplikaciju Phone Clone na starom telefonu, može se naći na drugim platformama za distribuciju aplikacija i dodirnite “Ovo je stari telefon”;

– Spojite dva telefona pomoću starog telefona za skeniranje QR koda prikazanog na novom telefonu;

– Odaberite koje podatke želite premestiti sa starog na novi (Huawei Phone Clone omogućava korisnicima da odaberu aplikacije i podatke koje žele preneti na novi telefon, umesto da slepo kloniraju ceo uređaj);

– Sačekajte da se prenos završi.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.