Oglas
· · Komentari: 0
TURISTI

Šta turisti najviše vole da posete u Beogradu? Pogledajte koje su najpozantije "selfi tačke" srpske prestonice

Pet turističkih atrakcija žele da posete svi strani turisti

Kinezi-+turisti-+Hram+Svetog+Save+-23-.JPG
Oglas

Skadarlija, Avala, Muzej Nikole Tesle, Hram Svetog Save i Beogradska tvrđava su pet mesta koja svi turisti žele da vide i traže od zaposlenih u Turističkom info centru Beograda da im zaokruže na mapi srpske prestonice.

U zavisnosti iz koje zemlje dolaze svi turisti su različiti, ali jedna stvar im je zajednička - traže najinstagramičnija mesta Beograda.

Pročitajte još: Petkom u Sremskoj Mitrovici svi jedu RIMSKI HLEB, šta mislite zašto?

- Čim padne kiša svi ulaze sa istim pitanjem: Koji su muzeji najzanimljiviji da se posete - kaže Đani Živanović, šef TIC-a u Knez Mihajlovoj ulici.

Uvek spremna mapa Beograda
Foto: A. M.

Sport i pivo

Međutim, i tada različiti narodi imaju različita interesovanja. Tako, recimo, grčki turisti vole Narodni muzej, a Turci pitaju gde je Vojni muzej. Ruski gosti žele sve da vide i spremni su da plate privatnog vodiča koji govori ruski, a koji su izuzetno deficitarni. Poljaci su najtiši od svih turista i stalno se smeškaju.

Englezi svuda vole sport i znaju za "Zvezdu".

- Svaki turista je najzainteresovaniji za nasleđe njegovog naroda, pa tako Izraelce uvek pošaljemo u Zemun i Jevrejsku ulici, čime su uvek zadovoljni - ističe Živanović.

Englezi i daleko od Engleske najviše vole sport i pivo, pa su zaposleni u TIC-u uvek spremni da im kažu kada i gde igra "Crvena zvezda" i najsvežiji spisak malih, privatnih pivara koje proizvode kraft-pivo.

Deca turisti
Sve veći broj stranaca dolazi u Beograd sa decom i roditelji traže atrakcije koje su zanimljive mališanima. Sviborov park je pravo mesto za njih, dok je leti Ada ciganlija destinacija na kojoj se svi dobro provedu.

Pogrešno je uverenje da kineske turiste zanima samo odlazak u Kuću cveća. Naprotiv, osim grupa koje su u prolazu, Beograd posećuju mlađi turisti, a njih zanimaju fotogenična mesta.

Selfi tačke

- Svim turistima zaokružim tri najlepša pogleda na Beograd: Kalemegdan, Gardoš i Ski stazu Aleksandar, i insistiram da odu, bar, na jedno mesto, jer će tamo napraviti najlepše fotografije - ističe Živanović.

Pročitajte još: Antonije iz Arilja u med i rakiju stavlja ZLATNE LISTIĆE: Turistima omiljen suvenir, a evo i koliko košta

Ipak, mesta koja pružaju najlepšu panoramu nisu i najpozantije selfi-tačke u Beogradu. Na top listi mesta na kojima svi stranci žele da se slikaju su Terazijska česma sa hotelom "Moskva" u pozadini, Savska promenada sa Most preko Ade u pozadini, Pobednik sa Novim Beogradom u pozadini i kafić Gardoš u Zemunu. Peto mesto je Avalski toranj i stranci su tokom zime očajni što im je veoma koplikovano do stignu do ove beorgadske atrakcije.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas