Recept za ukusnu govedinu je važan, ali je još važnije da meso bude sveže.
Da bi vaš obrok od govedine bio što ukusniji, veoma je važno da odaberete kvalitetno parče mesa. Kako ćete znati da ste na "dobrom tragu"?
Pročitajte još: 6 neočekivanih lekova za ZUBOBOLJU: Svi ih imamo u kući i neverovatno pomažu
Najpre, ono mora da bude sveže, a to ćete najbolje proceniti po boji koja bi trebalo da bude jarkocrvena. Ako ima tamniju nijansu, to znači da je meso staro i da ćete morati dugo da ga kuvate. Zatim, njegova površina treba da bude suva i bez mrlja.
Jednostavan test - prst na meso!
Da je reč o kvalitetnom komadu, proverite uz pomoć jednostavnog testa - stavite prst na meso. Ako udubljenje brzo iščezne, odnosno izravna se, znaćete da je meso sveže. Obratite pažnju i na miris. On treba da bude prijatan.
Pročitajte još: "Umro bih, a ne bi znao čemu služi!" I glumica LIDIJA VUKIĆEVIĆ šokirana! Da li je ovo i vaše životno OTKROVENJE? (VIDEO)
I još nešto - masnoća u odabranom komadu mesa mora da bude gusta i bledo bela. Ukoliko je žućkasta, to je pouzdan znak da je meso staro.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU