Sadrže korisnu kombinaciju omega-3 masnih kiselina.
I dok mnogi izbegavaju jaja, stručnjaci savetuju: Jedite jaja za doručak svaki dan.
Jaja = holesterol.
To je jednačina koja se najčešće postavlja kada je reč o ovoj namirnici.
I dok ih mnogi izbegavaju, stručnjaci savetuju: Jedite jaja za doručak svaki dan.
Podiže raspoloženje
Jaja sadrže korisnu kombinaciju omega-3 masnih kiselina, cinka, vitamina B, i jodida te hranjivih materija koje zajedno sprečavaju umor i loše raspoloženje.
Pročitajte još: Namirnice koje su najpodložnije KVARENJU i ZARAZAMA
Neguje mišiće
Jaja su jedan od najboljih prirodnih izvora hrane, obiluju proteinima i niskokalorična su. Vitamin B12, koji sadrže jaja, pomaže protiv grčenja mišića.
Čuvaju nas od raka
Žene koje su u organizmu imale više kolina, hranjive materije pronađene u jajima, imaju 24 posto manje rizika oboljevanja od raka dojke, pokazalo je nedavno istraživanje. Jedno jaje osiguraće čak 30 posto dnevne potrebe za kolinom.
Pročitajte još: SOS PLAN: Ispumpajte stomak za 24 sata
Hrani mozak
Kolin je zaslužan i za bolje pamćenje. Pomaže pri otpuštanju acetilkolina, neurotransmitera koji pomaže mozgu u čuvanju informacija.
Čuva vid
Jaja su odličan izvor luteina i zeaksantina, antioksidansa koji sprečavaju makularne degeneracije.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU