Ukoliko volite kisele krastavce ovaj recept za njihovu pripremu će vam se svideti
Sve je manje onih koji prave zimnicu, ljudi se danas češće odlučuju za kupovnu. Ali, postoje mnogi recepti koji dosta olakšavaju pripremu određene zimnice, ne koristi se ni sirće ni šećer, a opet kiseli krastavci su neverovatno ukusni i savršeno hrskavi.
Evo šta treba da uradite
Prvo i osnovno koristite tegle od 3 l, jer iz nekog razloga kiseli krastavci na ovaj način ne uspevaju ako koristite tegle manje zapremine. Kada se odvojili i sterilisali tegle možete da počnete sa pripremom. U šerpu sipajte vodu i so, na litar vode idu 2 kašike soli. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim prelijte krastavce koje ste poređali u teglu.
Na dno tegle stavite listove rena, trešnje ili hrasta, kao i seckanu mirođiju jer oni daju poseban šmek. Tegle pokrijte (nemojte da zatvarate poklopcem), pa ostavite u kuhinji 2 dana. Nakon toga će se pojaviti pena i mehurići, kao i promena boje salamure i krastavaca. Tečnost treba da bude mutna, a povrće tamnozeleno. Penu skinite, pa u svaku teglu sipajte po dve kašike senfa u prahu. Zatvorite poklopce i ostavite da stoje još jedan dan. Nakon toga sipajte rasol iz tegli u šerpu i ostavite da se kuva par minuta, pa uklonite penu. Sipajte u nove i sterilisane tegle u kojima se nalazi krastavac.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU