Rižoto će biti savršeno kremast uz nekoliko saveta
Pirinač je namirnica koja može da ide kao dodatak brojnim jelima, ali i da se služi samostalno. Ukoliko želite da malo promenite njegovu teksturu možete da napravite kremast pirinač.
Birajte pirinač kratkog zrna
U ovom slučaju preporučujemo beli pirinač jer pirinač bez opne ispušta više skroba i time rižoto postaje kremastiji.
Pročitajte još: "Ovo je grozno": Da li znate da su drvene varjače leglo prljavštine? Očistite ih pomoću ovog trika
Pirinač najpre propržite
Dinstajte ga zajedno s lukom i ostalim povrćem koje ste možda dodali (koren celera, mrkva…) i pržite sve dok ne postane pomalo staklast.
Prvo podlvanje neka bude s vinom
Najbolje je da vino bude sobne temperature. Ulijte onoliko koliko je naznačeno u receptu i neprestano mešajući sačekajte da alkohol ispari.
Svako sledeće podlvanje neka bude s temeljcem
Kada dodate temeljac nemojte prestajati mešati. Temeljac sipajte malo pomalo, tako da ga nikad ne bude previše. Dolijete li previše, biće vodenast, a tekućinu je lakše naknadno dodati nego oduzeti.
Pročitajte još: Hrana koja rashlađuje tokom visokih temperatura: Jedno jelo niko nije očekivao na listi
Mešajte, mešajte, mešajte. Razlog? Da bude kremasto, naravno.
Maslac i parmezan za kraj
Pred sam kraj nije loše dodati kockicu maslaca i šaku parmezana. Rižoto tada pustite da odstoji poklopljen minutu do dve i poslužite ga.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU