Oglas
· · Komentari: 0
kuvanje

Kako da spremimo PAHULJAST PIRINAČ? Zbog ove greške postaje lepljiv

Pirinač je čest na trpezi kako kao glavno jelo, tako i kao dodatak

1651433091_dolsot-nutrition-rice-ge62754410_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Lepljiv pirinač, nedovoljno kuvan, suv ili prekuvan samo su neki od rezultata pogrešno kuvanog pirinča. Ali, kada jednom shvatite kako da spremite savršeno pahuljast pirinač, više nema grešaka.

Kuvanje pirinča

Nakon što isperete pirinač, sipajte vodu (za svaku dodatnu šolju pirinča dodajte još ¾ šolje vode) u veliku šerpu sa poklopcem. Pustite da provri i posolite.

Pročitajte još: Sedam NAJČEŠĆIH GREŠAKA koje svi pravimo kada kuvamo testeninu: Ovo morate da prestanete da radite

Sipajte pirinač

Polako dodajte pirinač u ključalu vodu. Promešajte jednom ili tek toliko da se odvoji pirinač. Koristite drvenu kašiku da odvojite sve grudve. Trudite se da ne mešate previše jer upravo to dovodi do toga da pirinač postane lepljiv.

Ne mešajte pirinač tokom kuvanja!

Stavite poklopac

Uverite se da poklopac dobro stoji na loncu i uključite srednju temperaturu. Pustite da se pirinač kuva nešto manje od 20 minuta, a zatim sklonite sa vatre i ostavite ga u šerpi  još 5 minuta.

Serviranje pirinča

Pre serviranja pirinač promešajte viljuškom kako biste odvojili zrna. Ako je pirinač gotov pre nego što ste spremni da ga poslužite, stavite krpu preko šerpe, vratite poklopac i ostavite ga na stranu. Krpa će apsorbovati višak vlage i kondenzaciju, pomažući da ne nastane prekuvan i kašast pirinač.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas