Tajna je u buteru, ali ne kako ste do sada radili!
Mnogima je pire krompir omiljeni prilog uz različite vrste mesa, jeftin je i jednostavan za pripremu, a lako se i vari.
Pročitajte još: Radili smo POGREŠNO: Ovako se PRAVILNO peru sudovi
Međutim, postoji nekoliko trikova pomoću kojih će postati još bolji i kremastiji. Dobro operite krompir, oljušitite ga (ne bacajte koru), isecite na pola i kuvajte dok ne omekša, 15-20 minuta. Potom ga brzo ispasirajte, da se ne ohladi, pa dodajte puter.
U čemu je caka? U buteru, ali...
Sve to, inače, i radite i pitate se gde je "caka"?
Stižemo upravo do nje. U mleko stavite koru od krompira, pa sve zajedno kuvajte dva minuta na jakoj temperaturi, da pusti svoju aromu.
Pročitajte još: Hleb NE PIPAJTE nego obavezno POMIRIŠITE, a PERŠUN će dugo OSTATI SVEŽ ako uradite OVU stvar
Procedite mleko, dodajte ga, uz mešanje, u pire krompir i uživajte u potpuno novom bogatsvu ukusa i glatkoj teksturi koja nežno "miluje" nepca.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU