Ovako je najzdravije.
Uparivanje određenih namirnica pospešuje njihovu pojedinačnu nutritivnu vrednost. Stručnjaci ovo zovu sinergija hrane. Ovo su saveti stručnjka pri uparivanju hrane koji će vam pomoći da svoju zdravu prehranu učinite još zdravijom.
Spanać i limun
Spanać, koji sadrži značajnu količinu gvožđa, je još zdraviji ako ga pripremite s limunovim sokom koji pospešuje apsorpciju gvožđa.
Pročitajte još: Greška koju pravimo sa jajima kada SPREMAMO KOLAČE utiče na njihov ukus
Paradajz i maslinovo ulje
Antioksidansi likopen i karotenoid, koje pronalazimo u paradajzu, se odlično slažu s zdravim mastima iz maslinovog ulja. Ova kombinacija će regulisati nivo holesterola i krvnog pritiska.
Pročitajte još: Trik za najbolje KROFNE: Kako da testo bude meko i vazdušasto?
Različite vrste bobica
Sve vrste bobičastog voća imaju odlične prednosti za zdravlje, a kada spojite više vrsta, uživaćete u pravoj nutritivnoj poslastici.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU