Kako do savršenog patišpanja
Oglas
Da bi patišpanj bio ukusan kao kada su ga pravile naše bake, moraju da se ispoštuju pravila o kojima moderne domaćice danas manje brinu.
Pročitajte još: Zapalite LOVOROV LIST: Nećete verovati šta će se dogoditi i zbog čega je to dobro za vaš organizam
- Belanca i žumanca se uvek mute odvojeno.
- Kada žumanca penasto umutite sa šećerom, odmah nastavite da dodajete druge sastojke, da se ne bi pravila korica.
- Belanca su umućena tek kada ih okrenete prema dole, a ona čvrsto stoje uz posudu.
- Kada dodajete belanca u žumanca, lagano ih sjedinite varjačom, da smesa ne bi pala.
- Brašno i prašak za pecivo uvek idu zajedno, čak i kada ih prosejavate, i dodaju se na kraju.
- Rerna uvek prvo mora da se zagreje pre pečenja i ne sme da se otvara prvih pola sata pečenja.
- Kada se patišpanj izvadi iz rerne, sredina se probode viljuškom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas