Za sve ljubitelje kafe u kolačima.
Sastojci
- 250 gr šećera
- 0,75 dl vode
- 120 gr margarina ili maslaca
- 100 gr mlevenih oraha
- 100 gr mlevenog keksa
- kesica/ dve mlevene kafe
Za glazuru: 100 gr čokolade i 3 kašike ulja
Pročitajte još: Brz i jednostvan kolač: Pravimo ukusne POSNE KOCKE (FOTO/VIDEO)
Priprema
Kuvati šećer u malo vode, 3-4 minuta.
Pomerite sa ringle, dodati maslac ili margarin, mešati dok se ne rastopi.
Dodati mleveni keks i orahe, čokoladu i kafu, sve fino izjednačiti.
Kada se smesa ohladi, čačkalicom utisnuti otisak po sredini, tako da smesa dobije oblik zrna kafe.
Pročitajte još: BRZA POSLASTICA OD TRI SASTOJKA: Domaći kolač izvanrednog UKUSA koji uspeva čak i POČETNICIMA!
Dobro rashladiti smesu. Napravite glazuru od čokolade, i smesu spuštati u nju da se dobro obloži. Kada izvadite smesu iz čokolade, ponovo čačkalicom proći po sredini, po prethodnom otisku.
Stavljati na celofan da se glazura stegne.
Gotova "zrna kafe" staviti u papirne korpice.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU