Oglas
· · Komentari: 0
GURMANLUK

Uz goveđe meso i supu, najbolje ide SOS OD VIŠANJA, kiseo i sladak tačno koliko treba! (RECEPT)

Svečani nedeljni ručak nije mogao da prođe bez sosa od višanja.

1633353902_Depositphotos_87276744_XL.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

Svi su čuli za tradicionalni vojvođanski ručak - supa, meso i sos. Kombinacija koju vole svi, pogotovo kad je sve domaće. Sos se obično pravi od paradajza, ali kad je malo svečanija prilika i kad se pravi goveđa supa, uvek je prati sos od višanja.

Pročitajte još: POMFRIT KAO IZ RESTORANA: Evo šta treba da uradite pre prženja

Recept za sos od višanja

Potrebno je:

  • 1/2 kg cepanih višanja
  • 6-7 kašika šećera
  • malo masti
  • 1.5 kašika brašna

Priprema: 

U šerpi prpržiti kašiku brašna na masti (ili ulju), a kad poprimi žućkastu boju (ne previše žutu), dodajte sok od višanja i višnje i kuvajte nekoliko sekundi, uz mešanje, a zatim dodajte malo vode ili supe (ako pravite domaću supu) i mešajte par minuta dok se ne zgusne.

Savet: Kada kuvate sos, u trenutku dolivanja supe ili vode, uvek koristite toplu varijantu, kako ne biste prekinuli kuvanje sosa, jer se oni po pravilu kuvaju par minuta, intenzivno.

U toku kuvanja, po želji dodajte šećer i so. Šećer se dodaje ako su višnje suviše kisele. Ukoliko je sos suviše gust, slobodno ga razblažite sa još malo vruće supe ili vode.

Sos najbolje ide uz goveđe meso. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas