Tučeni pasulj ima teksturu kao pire.
Za pripremu ovog jela neće vam trebati puno sastojaka, a ukus će biti izvanredan.
Sastojci:
500 grama pasulja
2 veće glavice crnog luka
8-10 čena belog luka (ili 1 glavica)
2 šargarepe
1 mladi crni luk ili praziluk za dekoraciju
začini: so, biber, vegeta, tucana paprika
ulje
Pročitajte još: Napravite PASULJ PREBRANAC: Korak po korak (FOTO/VIDEO)
Priprema:
Napomena: pre pripreme ovog jela, savetuje se da pasulj ostane prethodne noći potopljen, kako bi se izbegli gasovi i nadutost u stomaku.
Pasulj dobro oprati i staviti u lonac da se kuva. Kada je pasulj napola kuvan, dodati mu prethodno izdinstan crni i beli luk, i šargarepu, pa kuvati dok pasulj ne bude kuvan.
Kada je pasulj kuvan, ocediti vodu iz šerpe, pa dodati začine po želji, i sve promešati kako bi se začini ravnomerno rastvorili.
foto: Piksabej
Potom sve zajedno ispasirati, pa tako ispasirano staviti da se malo proprži na ulju, nekoliko minuta.
Uz tučeni pasulj savršeno ide pohovana riba, ili pak pikantne kobasice, i sezonska salata.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU