Oglas
· · Komentari: 0
SLATKO

Super-zdrav kolač MOČI koji se priprema u mikrotalasnoj rerni! (RECEPT)

Japanski kolač "moči" je super-zdrav i ukusan.

1629106315_shutterstock_1891572835.jpg
Foto: Šater
Oglas

Potrebno je:

  • kašika suvog kvasca
  • kašičica šećera
  • 1/4 šolje vode
  • kašika mlevenog kukuruza ili kukuruznog brašna
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 1/4 kašičice mlevenog anisa
  • 3 šolje belog brašna
  • šolja kvalitetnog piva
  • šolja kuvanog pirea od bundeve

Pročitajte još: Kolač sa višnjama: Brzi ŠVARCVALD ROLAT za 20 minuta (RECEPT)

Za sirup:

  • 1-2 šolje smeđeg šećera
  • šolja vode
  • 3 komadića kore limuna ili pomorandže

Kolač se priprema u mikrotalasnoj

Ovaj kolač pripremajte u mikrotalasnoj rerni. U plastičnoj posudi pomešajte brašno i šećer, dodajte kokosovo mleko i aromu vanile i dobro izmešajte, da biste dobili glatku, ujednačenu masu. Pokrijte folijom i kuvajte četiri minuta. Kada je gotovo, izvadite iz mikrotalasne, promešajte drvenom varjačom i pustite da se malo ohladi, da biste mogli da “radite” sa testom.

Pročitajte još: Čaša tople slane vode PODMLAĐUJE, prolepšava i leči 7 bolesti. Evo KAKO se SPREMA

Zatim testo prebacite na radnu površinu, koju ste blago posuli pirinčanim brašnom, i napravite valjak prečnika 3 cm, koji ćete podeliti na devet jednakih delova. Svaki deo ravnomerno istanjite u obliku kruga prečnika 6-7 cm. Na sredinu stavite lopticu fila, slepite ivice i rukama oblikujete u lopticu, pa uvaljajte u susam.

Fil se priprema dan ranije

Fil pripremite dan ranije, na sledeći način: pasulj operite i ostavite da odstoji u vodi preko noći.

Sutradan ga prebacite u šerpu, nalijte vodom i kuvajte 15 minuta od trenutka ključanja. Vodu prospite, pasulj isperite, nalijte novu vodu, pustite da ponovo proključa i nakon toga kuvajte još 15 minuta. Ponovo vodu prospite, pasulj isperite, nalijte novu vodu u razmeri voda-pasulj 3:1. Vratite na ringlu i kuvajte.

Pročitajte još: Pastrmka u paketu koja se SAMA PEČE (RECEPT)

Kada voda do pola ispari, dodajte šećer i kuvajte dok potpuno ne uvri. Pastu možete ostaviti takvu, sa komadićima pasulja ili je propasirati kroz sito da biste dobili homogenu smesu. Ostavite je da se ohladi, pa od nje pravite kuglice veličine oraha, kojima ćete puniti testo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas