Ovo jelo mogu spremati i početnici.
Pileća prsa iz rerne pripremljena na ovakav način idealna su za one koji bi pojeli nešto sočno i ukusno, a ne žele da ne borave satima kraj šporeta.
Pored pilećeih prsa, za ovaj recept potrebna su vam samo tri sastojka:
- 400 grama šampinjona
- pavlaka za kuvanje
- jedna kesica pileće krem čorbe
Pročitajte još: Predlog za ručak: Krompirići u puter sosu (RECEPT)
Priprema ovog jela je jako jednostavna, te ga mogu spremati i oni koji nemaju toliko kulinarskog iskustva.
Pre nego što počnete sa pripremom jela, upalite rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Potom očistite šampinjone i iseckajte ih na kockice, pa ih propržite u tiganju na kapi ulja par minuta, dok ne puste sok. Nakon toga ih poređajte po dnu posude za pečenje.
Sadržaj iz kesice pileće krem čorbe prespite u dubok tanjir.
Pročitajte još: Idealan kolač za tople dane: Čizkejk sa limunom i kokosom
Pileća prsa isecite na šnicle, pa ih izlupajte čekićem za meso. Tanke šnicle uvaljati sa obe strane u sadržaj za pileću krem čorbu, pa ih poređajte preko šampinjona.
Šampinjone i piletinu prelijte pavlakom za kuvanje i ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peku oko 30 minuta.
Po želji kao prilog možete poslužiti i pirinač.
Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU