Zvuči nemoguće, ali je izvodljivo.
Recept za čokoladnu tortu bez pečenja je jednostavan, i uspeće svima. 90% ove torte je čokolada, a aroma narandže će vas osvežiti.
Sastojci:
- 300 grama čokolade za kuvanje
- 100 grama gorke crne čokolade
- 600 ml slatke pavlake
- 20 grama šećera u prahu
- 4 kašike soka od pomorandže
- kašičica rendane pomorandžine kore
- komadić maslaca
- narendana bela čokolada ili šlag (za dekoraciju)
Pročitajte još: Nešto između MUSA i PUDINGA: Za ovaj kremasti desert trebaće vam samo 2 SASTOJKA (RECEPT/VIDEO)
Na pari otopite 100 grama čokolade za kuvanje i 100 grama crne čokolade.
Slatku pavlaku umutite u šlag, pa joj dodajte šećer u prahu, 4 kašike soka od pomorandže, kašičicu pomorandžine kore, i obe otopljene čokolade.
Sve sastojke dobro umutite mikserom, pa dodajte još 100 grama izdrobljene čokolade za kuvanje.
Smesu izlijte u okrugli kalup koji se skida, i ostavite je u zamrzivaču minimum tri sata.
Od preostalih 100 grama čokolade za kuvanje napravite glazuru za tortu tako što ćete je otopiti sa maslacem.
Nakon tri sata izvadite tortu iz zamrzivača. Kada ste skinuli kalup, prelijte tortu prethodno napravljenom čokoladnom glazurom, i pospite narednanu belu čokoladu kao dekoraciju, ili premažite šlag.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU