Rolovana prasetina je ukusna kada je topla, ali je divna i kao hladna.
Ovo je savršen recept za zaposlene domaćice koje, kada ispeku meso, mogu da ga služe uz drugi prilog narednih nekoliko dana.
Pročitajte još: Previše vitamina D uvek izaziva aritmiju, bubrežnu bolest i ono najgore
Sastojci:
- rolovano svinjsko meso (jedan veći komad)
- 30 ml maslinovog ulja
- kašika mlevene paprike
- čen belog luka
- kašika meda
- kašičica majčine dušice
- so, biber
- šolja crnog vina
Pročitajte još: Da li ste znali da previše NIZAK UNOS MAGNEZIJUMA značajno povećava rizik od DIJABETESA? Evo kako da to sprečite...
Priprema:
Napravite marinadu za rolovano meso, tako što ćete u činiji pomešate sve začine, dodajte maslinovo ulje, usitnjen beli luk, stavite med i promešajte. Pripremljenom marinadom dobro utrljajte meso sa svih strana, čak i ispod mreže kojom je pričvršćeno. Stavite u frižider da odstoji oko dva sata, a pre pečenja meso treba da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi. Zatim ga prebacite u tepsiju, sipajte crno vino i pokrijte alu-folijom.
Peče se punih dva sata na 160 stepeni.
Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni, oko dva sata. Zatim skinite foliju, pa pecite još 10 minuta na jačoj temperaturi, dok meso ne dobije zlatnu koricu. Pre serviranja skinite mrežu i isecite na parčiće.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK