Donosimo vam najbolji recept za carsku pitu koja se sprema očas posla.
Slano testo s dodacima sira, šunke i povrća je naš današnji predlog za doručak ili večeru, Priprema je jednostavna i brza, a u osnovno testo možete umešati sve sastojke koje imate u frižideru.
Sastojci:
200 g mekog sira
200 g šunke
200 g paprike
200 g kornišona
3 jaja
3 šoljice kisele vode
2 šolje ulja
5 šolja brašna (tip 400, meko)
1 prašak za pecivo
so po potrebi
Iseckati na kocke sir, šunku, papriku i kornišone. Umutiti jaja, ulje, kiselu vodu i dodati brašno sa praškom za pecivo. Ukoliko je sir slan, ne morate dodavati so, a ukoliko je mlađi, dodajte kašičicu soli. U smesu kašikom umešajte sve iseckane sastojke. U pleh obložen pek papirom sipajte smesu. Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kada stavite da se peče smanjite na 200 stepeni i pecite pola sata.
Bonus video: