Uskršnji praznici su doneli i bogate trpeze i mnogo slobodnog vremena za grickanje. Mnogi se osećaju kao da će "da puknu" i zato je sada vreme za laganiji obrok
Salata je definitivno nešto što najviše prija opterećenom stomaku. Povrće koje definitnivno daje najviše energije jeste zeleno lisnato i savršeno je za razne salate.
Uz povrće, za pripremu salate koristite semenke, kao i hladno ceđeno ulje. Po želji dalje možete dodati i neke orašaste plodove, ili ribu. Obrok ne bi trebalo da bude veliki ako jedete za večeru, ali bi trebalo da sadrži od svega pomalo, kako biste se fino zasitili.. Ukoliko jedete za ručak, neka porcija bude umerena, dok za doručak možete pripremiti malo veću porciju.
Pročitajte još: (JELOVNIK) TRODNEVNI DETOKS: Podmlađuje i tera upale iz organizma - bićete NOVA OSOBA
Salata je uvek pogodna, za sva tri obroka, uvek će vaše telo nahraniti na pravi način, esencijalnim nutrijentima.
Recept za salatu sa pirinčem
Sastojci:
- 1 šoljica pirinča
- 1 šolja spanaća
- 1 šolja rukole
- 1 šolja kukuruza šećerca
- 1 šolja graška
- 1 šargarepa
- 1 kašika maslinovog ulja
- Malo morske soli, suvog začina, bibera i origana
Priprema:
Pirinač operite u par voda da se ispere, a preporučujemo integralni pirinač. Duže se kuva, ali je dosta zdraviji. Opran pirinač kuvajte u odgovarajućoj šerpi sa dve šoljice vode. Negde na polovini kuvanja, dodajte kukuruz i grašak, pa kuvajte dalje da pirinač upiju svu vodu, i da se dodato povrće skuva. Sklonite sa ringle, pa dodajte rendanu šargarepu i zeleniš, kao i začine i ulje, pa dobro izmešajte. Salata je spremna.
Po ukusu je možete začiniti parmezanom ili pavlakom, ali, to samo ukoliko je ručak u pitanju, jer se mlečni proizvodi teško vare.
BONUS VIDEO: