Možete da napravite vaš omiljeni preliv i u vreme posta, samo je potrebno da koristite malo drugačije sastojke. Dodajte kao prilog jelu i uživajte.
![1711108982_shutterstock_2111015900.jpg](/cache/images/1/4/f/3/b/14f3b862e1c83a72b68d562c3e136c7813d374c1.jpg)
Oglas
Za sve ljubitelje majoneza donosio vam zdraviju verziju kako bi mogli da uživate u vašem omiljenom namazu a da ne bude toliko mastan i nezdrav.
Potrebno je
50 ml akvafabe (tečnost iz konzerve leblebija)
20 ml soka od limuna
15 g senfa
1/2 kašičice soli
250 ml ulja
Priprema:
Stavite u činiju akvafabu, sok od limuna, senf i so i penasto umutite kratko mikserom. Zatim u tankom mlazu dodajte ulje, sve vreme muteći dok ne dobijete teksturu majoneza.
Bonus video:
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas