A ako želite proteine, ovaj recept sadrži 34 grama
Paleo i keto sledbenici se zaklinju u govedinu i brokoli kao njihov obrok sa visokim sadržajem proteina i vlakana, ali bez pravog recepta, nedostaje mu jedan važan faktor: ukus.
Ovo je pravi recept.
To je zato što ovaj recept dolazi od Chrisa Cheunga, kuvara/vlasnika Bruklinske prodavnice zalogaja East Vind i autora Prokleto dobre kineske hrane, koji je sada izašao.
Ne možete pogrešiti ni sa jednim komadom bifteka, ali najbolji je odrezak sa boka, koji mesari uzimaju iz donjeg stomaka krave, i prirodno je mršav i divno goveđe teksture. Porcija kuvanog bifteka od tri unce sadrži 23 grama proteina za 224 kalorije.
Zamolite svog mesara ili osobu na pultu za meso u supermarketu za šest unci odrezaka narezane na tanke rezine. Rezanjem ga tanko uz zrno mišića stvara se izuzetno nežno meso koje se brzo kuva.
Photo:Pixabay
Glavno jelo u nastavku već sadrži ogromnih sedam grama vlakana, tako da nemojte previše komplikovati stvari. Samo poslužite govedinu i brokoli sa malo kuvanog smeđeg pirinča. (Jedna šolja ima oko tri grama vlakana.)
PROČITAJTE JOŠ: KAKO KOFEIN UTIČE NA NAS: Osim što nam pomaže da se ujutru razbudimo, da li znate koje se još TAJNE KRIJE kafa
Evo Cheungove pouzdane metode: Isperite 2 šolje smeđeg pirinča kratkog zrna nekoliko puta da biste isprali višak skroba. Prebacite u šerpu, dodajte 4 šolje vode i dovedite do ključanja. Smanjite vatru na nisku, poklopite šerpu i dinstajte dok ne omekša, oko 25 minuta. Isključite vatru i ostavite da odstoji 5 minuta pre serviranja.
Da, ovaj recept zahteva malo truda (ne bojte se, prženje je pogodno za početnike), ali isplati se da doživite verziju jela koja je bolja nego za poneti. Ako imate problema da pronađete sastojke za ovaj recept, Amazon vas ima.
Šta će vam trebati: 3 kašike kukuruznog škroba
- 1 jaje
- 1 kašika vina Shaoking, plus 1/4 šolje
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- Odrezak od 6 oz, narezan na tanke kriške
- 2 oz sušenih pečuraka
- Biljno ulje za prženje, plus 4 žlice
- 1 kašika mlevenog belog luka
- 1/2 kašike mlevenog đumbira
- 2 kašike belog luka isečenog na kockice
- 4 stabljike (oko 1 lb) kineskog brokolija ili brokolija, narezane, blanširane, šokirane u ledenom kupatilu i osušene
- 1/2 šolje sosa od ostriga
- 1/4 šolje soja sosa
- 1/2 kašike MSG*
- 1/4 šolje pržene ljutike, malo zgnječene
Kako napraviti:
1. U srednjoj posudi pomešajte 2 kašike kukuruznog skroba, jaje, 1 kašiku vina Shaoking i sodu bikarbonu. Sipajte u veliku vreću sa patentnim zatvaračem, dodajte odrezak, okrenite da se premaže i ostavite u frižideru preko noći. U veću posudu dodajte pečurke, napunite vodom do pola, poklopite i stavite u frižider preko noći.
2. Napunite duboki lonac srednje veličine 2/3 uljem i zagrevajte na srednjoj temperaturi dok ne dostigne 350°F. (Da bismo proverili temperaturu, sviđa nam se ThermoPop, 35 USD na thermovorks.com.) Zagrejte 3 kašike ulja u voku ili velikom tiganju na srednje jakoj temperaturi. Dodajte beli luk, đumbir i luk. Kuvajte dok luk ne omekša, oko 2 minuta. Dodajte blanširani brokoli, promešajte i sklonite sa vatre.
PROČITAJTE JOŠ: Muški trendovi koji vladaju sezonom proleće/leto 2022
3. Koristeći paukovu korpu ili klešta, radeći u serijama, spustite govedinu u šerpu, pržite 10 sekundi i prebacite u vok ili tiganj. Vratite vok ili tiganj na srednje jaku vatru i bacite; dodajte sos od ostriga i soje. Smanjite smesu malo, oko 2 minuta. Dodajte 1/4 šolje vina Shaoking, 1/2 šolje vode od pečuraka (rezervirajte višak i pečurke za drugu upotrebu) i MSG. Kuvajte 1 minut.
4. Pomešajte preostali kukuruzni skrob sa 1 kašikom vode. Dodajte ovo u vok ili tiganj i kuvajte dok se ne zgusne i omekša, 5 do 10 minuta. Uklonite sa vatre i poslužite preliveno prženom ljutikom. Feeds 2
Ishrana po porciji: 665 kalorija, 34 g proteina, 48 g ugljenih hidrata (7 g vlakana), 38 g masti
BONUS VIDEO: