Posne puslice osvajaju na prvi zalogaj, a čokolada i ratluk im daju poseban šmek.
Puslilce su sigurno jedan od omiljenih slatkiša većine. Ovaj slatki užitak se topi u ustima i sigurno ćete uživati u njemu a danas dobijate posnu verziju recepta za ovu vazdušastu i mekanu poslasticu.
Potrebni sastojci:
100 g prah šećera
100 g ratluka
2 rebra čokolade za kuvanje
100 gr seckanih lešnika
2 kesice vanilin šećera
50 ml vode
Priprema:
U šerpicu stavite šećer i vodu pa ostavite da proključaju. Kad provri, kuvajte na tihoj vatri 5 minuta, pa dodajte čokoladu, seckan ratluk i vanilin šećer. Mešajte dok se ne otope sastojci pa dodajte seckane lešnike. U pleh obložen pek papirom ređajte puslice. Ostavite da se osuše, pa stavljajte u papirne korpice. Prijatno!
Trpeza
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU