· · Komentari: 0
RUČAK

Volite pečurke i belo meso, a nemate mnogo vremena: Preukusan obrok za 400 dinara i 20 minuta (Foto)

Samo 20 minuta je potrebno da bi se spremio ovaj obrok, a osim što je jednostavan nije ni skup

Pirinac.jpg
Foto: A. M.

Pirinač sa pečurkama i belim mesom može da se spremi za dvadesetak minuta i odlično je rešenje za brz ručak.

Pročitajte još: Skuvali ste supu? Spremite brzi sos od 4 sastojka i eto ručka! (Foto)

Ukupna cena ovog obroka ne prelazi 400 dinara, jer pakovanje šampinjona od 400 grama u supermarketima može da se kupi za 100 dinara. Kilogram pilećeg belog mesa je oko 400 dinara, ali preporučljivo je uzeti samo jedan, veći komad za dve osobe koji se seče na kockice.

Skuvan pirinač Foto: A.M.

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 400 grama
  • 1 belo meso
  • 1 crvena paprika (prema želji)
  • šaka graška (prema želji)
  • šolja pirinča
  • šaka suvog grožđa ili brusnica

Priprema:

U tiganj se isprži belo meso isečeno na kockice, a gotovo je čim promeni boju. Belo meso se skloni u dubok tanjir.

Crni luk se isecka i, prema želji crvena paprika, pa se proprži na ulju u istom tiganju u kom se pržilo belo meso. Dodaju se pečurke isečene na pola, ukoliko su male, ili na četvrtine ako su veće. 

Šampinjoni se iseku
Foto: A. M.

 Dodaju se šaka graška, kao i suvo grožđe ili brusnice koje se prethodno stavi u šoljicu sa vodom da nabubri. Ukoliko je grašak mlad brzo je gotov. Ponovo se vrati belo meso. Sve se lepo promeša, skloni sa ringle i poklopi poklopcem.

Brusnice ili suvo grožđe se prethodno stave u vodu.

Za to vreme se skuva pirinač koji se prethodno, takođe, polije vodom da bi se brže skuvao. Voda u kojoj je stajao se prospe i pirinač prebaci u šerpu u kojoj će se kuvati.

Pročitajte još: Omiljeno jelo sa bakinom taranom: Sprema se lako i niko mu ne može odoleti (FOTO)

U dubok tanjir se prvo sipa pirinač, pa se odozgo kašikom pokrije isprženim belim mesom sa pečurkama.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.