Divne, mekane i hrskave.
Vikendom svi volimo da uživamo i budemo rasterećeni, a nedelja je pravi dan za odmor. Kako bismo kraj vikenda završili u dobrom raspoloženju, uživanje u hrani je neizostavna stavka. Zato brzo pripremite ovaj fantastičan obrok za celu porodicu i prepustite se čulima uz naš današnji predlog - kiflice sa sirom i šunkom.
Pročitajte još: Zašto PRAZILUK treba da uvrstimo u ishranu? Bio je cenjen još kod STARIH EGIPĆANA
Na instagram profilu Didy Kitchen, možete naći sjajne recepte. A sada brzo napravite ove ukusne kiflice i uživajte u ostatku vikenda.
Da biste napravili ove divne kiflice potrebno je:
- 20 gr kvasca
- 200 ml mleka
- 5 kašika ulja
- jedno jaje
- po jedna kašičica soli i šećera
- 380 gr brašna (meko, tip 400)
- 70 gr kisele pavlake
- 50 gr margarina
Za fil:
- 80 gr sira
- 50 gr šunke.
Pročitajte još: Bolje, lepše i domaće: Kad dete traži da mu kupite pecivo, dajte mu ovo domaće kiselo testo i nećete pogrešiti (FOTO/VIDEO)
Priprema:
U vanglicu stavite kvasac, šećer, toplo mleko, ulje (jedno jaje izmutite u šolji i dve kašike ostavite u istoj) ostatak sipajte u vanglicu i promešajte da se kvasac istopi.
Neka testo odleži pola sata, a onda...
Kad kvasac nadođe dodajte malo po malo brašna i so, umesite testo da dobijete lepu lopticu.
Ostavite testo da nadolazi oko 30 minuta, zatim ga premesite i podelite na dve loptice i njih ostavite da nadolaze 15 minuta.
Pročitajte još: Sprečava rak, topi kilograme i POBOLJŠAVA SEKS! Da li ima još razloga da odmah ne uzmete SOK OD NARA
Oklagijom od obe loptice napravite dva tanja kruga. Prvi premažite pavlakom, preko njega stavite drugi krug i na njega narendajte margarin, zatim isecite na četvrtine, a svaku četvrtinu na 3 trougla. Stavite fil i urolajte kiflicu.
Ukljucite rernu da se ugreje na 260°. Dok se rerna greje, taman će i kiflice malo da nadođu.
Pročitajte još: Jutarnji smuti za zdrav početak dana
Pre nego što ih ubacite u rernu premažite ih sa jajetom (koje smo odvojili od testa) a u njega dodajte i kašiku mleka i kašiku maslinovog ulja. Pospite ih susamom.
Pecite ih oko 20-ak minuta ili dok ne dobiju ovako lepu boju. Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU