Lovačke šnicle kao predlog za današnji ručak.
Na instagram profilu naše Kuvarice manje zbori kao i na Jutjub kanalu, možete pronaći brojne fantastične recepte.
Potrebno je:
- 5 šnicli (teleće, juneće)
- 5 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1 lovorov list
- So, biber, mlevena crvena paprika
- 2,5 dcl vode
- 2,5 dcl belog vina
- 2 kašike brašna
- 3 kašike paradajz pelata
Priprema:
U šerpu sipati masti, svaku šniclu posoliti i uvaljati u brašno. U zagrejanoj masnoći ispeći šnicle, pa ih izvaditi i ostaviti sa strane. U istoj masti propržiti crni luk koji ste isekli na rebarca, dodati beli luk i sve zajedno pržiti.
Pročitakte još: Savršena torta bez pečenja! Topi se u ustima, a gotova je za tren oka (RECEPT)
Začiniti biberom, paprikom, dodati so. Dodajte paradajz pelat i sve promesšjte.
Vratite šnicle i ušuškajte ih u luk. Zalijte vinom i vodom. Zatvorite ekspres lonac (ili poklopite serpu). Kuvajte 20 min. Uz njih možete poslužiti pire, pirinač, pečeni krompir, sta god želite. Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU