Oglas
· · Komentari: 0

MEDENO SRCE SA VIŠNJAMA: Čarobna kombinacija čokolade i višnje

Umesto pekmezom od kajsija, kolač obogatite višnjama - ukus će vas oduševiti. Pored toga što je veoma ukusan, ovaj kolač se brzo sprema i veoma je izdašan. Recept je veoma jednostavan i može se spremati i u danima posta, jer u izvornu verziju kolača ne idu ni jaja, ni mleko.

1724836342_476764_shutterstock-1957697356_f.jpg
Foto: Shutterstosk
Oglas

Sastojci:

250 g brašna
kesica sode bikarbone
3 kašike kakao-praha
pola kesice cimeta
1 muskatni oraščić
200 g šećera
250 ml kisele vode (ili mleka, odnosno jogurta u mrsnoj verziji)
130 ml ulja
300 g očišćenih višanja
100 g čokolade za kuvanje
50 ml slatke pavlake (opciono, za mrsnu verziju)

Priprema:

Pomešajte brašno, sodu bikarbonu, kakao, cimet, izrendan muskatni oraščić, šećer, kiselu vodu i 120 mililitara ulja. Sve sastojke dobro izradite varjačom ili mikserom.

U podmazan i brašnom posut pleh sipajte polovinu smese, pa pecite na 200 stepeni desetak minuta, odnosno dok se na površini kolača ne uhvati korica.

Izvadite tepsiju iz rerne, preko kolača sipajte očišćene višnje (ne morate ih cediti), pa preko višanja sipajte ostatak smese za kolač i vratite u rernu da se peče. Kolač je gotov kad se odvoji od ivica tepsije.

Ostavite kolač da se prohladi, a onda ga prelijte glazurom koju ćete napraviti od 10 mililitara ulja i 100 grama čokolade za kuvanje rastopljenih na tihoj vatri.

Ukoliko ste se opredelili za mrsnu verziju glazure, sipajte 50 mililitara slatke pavlake u šerpicu, dodajte izlomljenu čokoladu za kuvanje, pa sve rastapajte na tihoj vatri dok se sastojci ne sjedine. Vruću glazuru razlijte preko malo ohlađenog kolača i ostavite da se stegne, a onda secite kolač na kocke i služite.

(Ona)

 

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas