Oglas
· · Komentari: 0

Jelo od 200 dinara koje je zaludelo internet: Napravite ŠAKŠUKU za samo 10 minuta (RECEPT)

Idealno za početnike u kuhinji

1692008519_shutterstock_212657716.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Ako pratite gastro blogere na Instagramu uvereni smo da vam nije promaklo da je sve popularniji specijalitet šakšuka - jelo od povrća i jaja, koje ne samo da je ukusno, već je i vrlo fotogenično zbog jarkih boja.

Reč je o orijentalnom specijalitetu koje je popularno u Turskoj, na Bliskom Istoku i Izraelu, a originalno vuče poreklo iz Tunisa. Priprema se veoma brzo i jednostavno, a rezultat ne može da ne bude spektakularan.

Takođe, veoma je zdrav, a možete ga služiti i kao doručak ili lagani ručak ili večeru. Veoma podseća na naš satraš (bećarac) sa malo drugačijom pripremom.

Sastojci:

1 veća paprika

1 glavica crnog luka

400 grama seckanog paradajza

4 do 6 jaja

2 bela luka

1 kašičica mlevene paprike

1 kašičica šećera

so, biber

maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u dubljem tiganju, pa ubacite sitno iseckani crni luk. Kratko dinstajte, pa dodajte iseckaniu beli luk, a potom i papriku iseckanu na kockice. Kada paprika omekša, dodajte paradajz, začine i šećer i ostavite 10-ak minuta da se krčka.

Ubacite jedno po jedno jaje, kao kada pravite jaje na oko, i vodite računa da vam se ne razlije žumanac. Poklopite tiganje i ostavite 10-ak minuta na vatri. Ono što je važno jeste da se sos od paradajza i paprike ne zalepi za dno tiganja, te vodite računa o temperaturi ringle.

Kada je gotovo, pospite peršunom ili bosiljkom, a ako želite da dodatno obogatite ovaj specijalitet možete dodati i malo parmezana ili narendati sir preko. Služite uz prepečeni hleb.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas