Spremite slane palačinke na malo drugačiji način.
Palačinke od povrća su idealnan obrok tokom vrelih letnjih dana jer ne morate provoditi sate i sate pored šporeta, a spremićete preukusan obrok.
Jednostavno se prave, i brzo su gotove. Mogu se jesti i tople i hladne, same ili kao prilog uz neko meso.
Pročitajte još: Špagete sa NAJJEDNOSTAVNIJIM, a PREUKUSNIM sosom bez JAJA i MESA (RECEPT)
Sastojci:
2 mlada krompira
1 manja tikvica
1 crni luk (ili mladi luk)
2 jaja
100 ml mleka
1 crvena paprika
začini po želji: so, biber, vegeta, mlevena paprika
Priprema:
Za početak obarite mladi krompir. Luk i papriku iseckajte sitno, a tikvicu izrendajte. Kada je krompir kuvan, sve povrće pomešajte i dobro izgnječite kako biste dobili čvrstu smesu.
Potom smesi dodajte jaja i mleko i začine, i sve lepo promešajte
Smesu ostavite u frižideru oko 20 minuta da se ohladi i stegne.
Potop palačinke pecite kao što to radite i sa običnim, na par kapi zagrejanog ulja.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU