Oglas
· · Komentari: 0

Vikend dijeta za brzo pročišćenje organizma: Evo šta treba da jedete da biste se stesali

Vikend dijeta za ekspresno pročišćavanje organizma sadrži pregršt voća, povrća i tečnosti, kao i čaj i kafu od ječma (cikorije). Dnevni meni sadrži između 1.000 i 1.200 kalorija, što je znatno manje od preporučenih potreba, zbog čega ovaj režim ishrane ne sme da traje duže od dva dana.

1716019865_3849496_zeleni-caj-shutterstock-251566309_ff.jpg
Foto: Shutterstosk
Oglas

Po završetku detoks dijete nastavite da jedete laganu i zdravu hranu, kako biste održavali kilažu. Kod dijete su posebno važni ananas, zeleni čaj i pomenuta kafa od ječma. Ananas ima mnoštvo minerala, vode, vlakana i enzima i svrstava se u red diuretika.

Zeleni čaj, koji sadrži do tri puta manje kofeina od kafe, pomaže kod uklanjanja otrova iz organizma. Pijte ga ohlađenog, najbolje ujutro i popodne dok vikend dijeta traje.

Kafa od ječma ne sadrži kofein, ima efekat pročišćavanja i oslobađanja od otrova. Kafu od ječma možete da zamenite čajem. Smanjite unos soli i bibera i pijte barem litar i po vode dnevno. Hleb možete da zamenite krompirom. Za vreme dijete možete da pijete i čaj od peteljki trešnje ili čaj od kukuruzne svile, koji su dobri protiv celulita.

Subota

Doručak: šoljica kafe od ječma, dva dvopeka

Užina: šoljica zelenog čaja bez šećera, šoljica na komadiće isečenog ananasa

Ručak: mešana salata, testenin s povrćem, parmezan, kriška ananasa

Večera: čorba od povrća, batak na žaru bez kože, salata od rendane šargarepe, parče integralnog hleba

Nedelja

Doručak: običan jogurt, šoljica raznih žitarica

Užina: šoljica zelenog čaja bez šećera, dva keksa

Ručak: zelena salata, omlet s jajima, paradajzom i spanaćem, parče integralnog hleba, jabuka

Večera: pirinač s peršunom, salata od slatkog anisa (komorača) s vlašcem, parče integralnog hleba, kruška

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas