Oglas
· · Komentari: 0

Trik za smanjivanje apetita: Na ovaj način se brže mršavi kažu naučnici

Mršavljenje može biti kompleksan proces, ali uz nekoliko jednostavnih trikova možete postići značajne rezultate.

1721553236_shutterstock_2449006913-1-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Bitno je usredsrediti se na dugoročne promene u ishrani i životnom stilu, umesto brzih dijeta ili ekstremnih mera. Danas vam predstavljamo mali trik koji je u domenu onog starog dobrog "mlaka voda pre svakog obroka". Reč je o nečemu mnogo boljem, ali i ukusnijem.

Jeste da je opšte poznato da čaša mlake vode pomaže kod smanjenja apetita i ubijanju gladi, ali su naučnici pronašli novi trik za postizanje istog efekta - da pojedete malo belančevina.

Uz pomoć malo belančevina, osećaćete se duže sitim, a za obrok nećete pojesti više nego što vam je potrebno (a to je uglavnom problem kod svih koji žele da smršaju). Suština je da sat vremena pre glavnog obroka napravite užinu od belančevina i na taj način smanjite glad koju verovatno osećate. Takođe ćete uz to pojesti i manje, kao što smo već rekli.

Belančevine se mnogo duže vare za razliku od ugljenih hidrata i masnoća koje svakodnevno unosimo, pa je to najveći razlog zbog kojeg nas mogu držati sitim satima. Ovaj trik je najbolje upotrebiti kada idete negde gde će biti poslužena hrana koja bi vas mamila da je probate.

Možete pojesti šaku badema, kuvano jaje, čašu niskomasnog mleka ili jogurta. Ovo će vam pomoći da brže smršate bez rigoroznih dijeta i odricanja omiljene hrane.

(Ženski magazin)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas