Oglas
· · Komentari: 0

SUPERDIJETA OSVAJA PLANETU: Ovaj režim ishrane topi kilograme

Ova dijeta svakako će pomoći u skidanju kilograma, mada to nije njena osnovna namena.

1722502382_96036_shutterstock-1365963137_orig.jpg
Foto: Shutterstosk
Oglas

Mnoge žene često muku muče s gljivicama iz roda Candida, koje inače normalno postoje u ljudskom organizmu, no kad se prekomerno rašire, dolazi do infekcije.

U normalnim situacijama dobre bakterije ovu gljivicu drže pod kontrolom, no ako dođe do širenja ili ako je ugrožen imunološki sistem, Candida se brzo razmnožava što dovodi do neprijatne infekcije. Širenju Candide mogu doprineti brojni faktori poput uzimanja antibiotika, kortikosteroida, imunosupresiva i oralne kontracepcije, prekomernog konzumiranja šećera, dijabetes, stres...

Ono što pomaže u tome da se gljivica drži pod kontrolom je sve popularnija Candida dijeta, kako piše Healthline.

Namenjena je prvenstveno kontroli ove gljivice, no kako je restriktivna i traži smanjivanje unosa šećera i izbacivanje belog brašna, doprinosi i gubitku kilograma.

Ova dijeta isključuje šećer, gluten, alkohol, određene mlečne proizvode i štetne aditive, a pojačava unos voća s niskim udelom šećera, povrća bez skroba i bezglutenske hrane.

Šta se jede na Candida dijeti?

Prema pisanju medicinske platforme Healthline, ovaj režim ishrane zahteva da vam se na jelovniku nađu sledeće namirnice:

-voće s manje šećera: agrumi i bobičasto voće

-povrće bez skroba: šargarepa, kupus, brokoli, kelj, celer, patlidžan, luk, spanać, tikvice, paradajz, krastavci

-žitarice bez glutena: kvinoja, proso, zobene mekinje, heljda

-visokokvalitetni protein: piletina, jaja, losos, ćuretina, sardine

-zdrave masti: avokado, maslinovo ulje, nerafinirano kokosovo ulje, susamovo ulje, masline

-određeni mlečni proizvodi: organski kefir, maslac, jogurt

-začini: crni biber, beli luk, đumbir, origano, ruzmarin, kurkuma, mlevena paprika, cimet

-napici bez kofeina: biljni čajevi, bademovo mleko, kokosovo mleko bez aditiva, voda s limunom ili limetom

(Alo)

 

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas