Sirove namirnice mogu da pomognu da smršate i poboljšate zdravlje, jer organizam upija najkorisnije enzime.
Dijeta sa sirovim voćem i povrćem bazira se na jedenju svežih, termički neobrađenih i organski odgajanih biljaka.
Osnova ovoog prehrambenog "trenda" počiva na činjenici da namirnice ne bi trbalo da se pripremaju na temperaturi iznad 50 stepeni, jer jedino takva hrana ima očuvane važne enzime koji će omogućiti najbolje upijanje hranljivih materija iz voća i povrća.
Pročitajte još: DESET jedostavnih pravila za 10 kilograma MANJE
Pristalice ove dijete ističu da pomaže održavanju acido-bazne ravnoteže u telu, jer kuvana i pržena hrana životinjskog porekla "zakiseli" organizam.
Bogata je vlaknima i vitaminima, bez masti!
Ova dijeta je bogata nutritijentima, vlaknima i kalijumom, a siromašna natrijumom i zasićenim mastima, što je nturicionistički plus. Galvni adut svežeg voća i povrća su antioksidansi i vlakna kojima ove namirnice obiluju. Umesto kuvanja u vodi, povrće spremajte na pari.
Doručak:
- čaša topel vode sa limunom ili
- grejpfrut ili neko drugo voće ili
- vočni šejk ili
- topao čaj sa 4 integralna keksa
Ručak:
- 125 grama zelene salata sa maslinovim ulje ili
- porcija mariniranog povrća ili
- tanjir čorbe
- 4 ražana keksa
Večera:
250 grama telene salate sa maslinama, avokadom, pšeničnim klicama, krastavcem, paradajzom
Pročitajte još: Podmladite telo 5 GODINA i istopite 8 KILOGRAMA sa ČAJ DIJETOM
Međutim, najvažnije za ishranu čoveka je poreklo namirnica. Ukoliko korenje koje se jede nije organsko već potiče iz zemlje zagađene pesticidima ovakav način ishrane čini više štete.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU