Čest osećaj gladi i želja da se nešto pojede može da bude i puka posledica žudnje za hranom, a krajnji rezultat nagomilavanje viška kilograma i narušavanje zdravlja.
Prvi korak koji bi trebalo da učinite da biste pobedili žudnju za hranom jesu redovni obroci, odnosno da unos hrane ograničite na tri glavna obroka, ili na tri glavna obroka i dve užine. Satnicu prilagodite svom rasporedu i potrebama. Idealno je da večerate najmanje tri sata pre spavanja.
Pročitajte još: SLATKI krompir: Savršen odabir za lagani obrok i tokom dijete (FOTO/RECEPT)
Drugi bitan korak je da vaša ishrana obuhvata sve hranljive materije, u koje se svrstavaju ugljeni hidrati, proteini i masti.
Jedite hranljive namirnice, često su ljudi, jednostavno, gladni!
Treći korak je da definišete vašu požudu za hranom, jer ona često može da bude posledica emotivne praznine.
Pročitajte još: DIJETE POZNATIH: Da li znate koja svetska zvezda udiše ulje od grejfruta, a koja jede kockice od leda?
Ponedeljak
Doručak: Prepečen hleb sa maslinovim uljem, belim lukom, parče sira
Ručak: Losos na žaru, zelena salata i krem-čorba od bundeve
Večera: Dinstana šargarepa i piletina na žaru
Utorak
Doručak: Štapići od integralnog brašna, 50 g mladog sira, paradajz, šolja kefira sa kašičicom meda i cimeta
Ručak: Čorba od povrća s kiselim mlekom, juneća šnicla, pire-krompir, rotkvice
Večera: NJoke sa povrćem
Pročitajte još: Smršajte je 4 kg za 5 dana pomoću biljke koju svi imamo kod kuće
Sreda
Doručak: Napravite mešavinu mlevenog semena lana, susama, suncokreta i semenki bundeve, pa dve ravne kašike potopite u kiselo mleko
Ručak: Boranija sa mesom, malo parče ražanog hleba
Večera: Zelena salata, bareno jaje, tunjevina, malo parče ražanog hleba
Četvrtak
Doručak: Sendvič sa barenim jajima i šunkom, šolja kefira
Ručak: Pileća čorba sa šargarepom i krompirom
Večera: Parče pite sa zeljem
Pročitajte još: ŠOKANTNI podaci - RASTE otpornost na ANTIBIOTIKE: Širom Evrope svake godine UMRE najmanje 33.000 ljudi zbog toga
Petak
Doručak: Omlet sa spanaćem, šolja jogurta, integralni hleb
Ručak: Parče jagnjećeg buta i salata po izboru
Večera: Mešavina ječmenih, ražanih, ovsenih pahuljica i semena golice sa jogurtom
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU