· · Komentari: 0
Titula

"Kija telurajd"proglašena za Svetski automobil 2020.

Prvi put u istoriji najprestižniju nagradu osvojio neki južnokorejski automobil. Za najlepša kola na planeti proglašena "mazda 3"

kija-telurajd.jpg
Foto: Promo

Svetski automobil godine u 2020. je „kija telurajd“ saopštio je žiri ovog najprestižnijeg svetskog izbora automobila.

Drugo mesto osvojila je „mazda C-IKS 30“, a treće „mazda 3“. Ovo je prvi put od 2005. kako je ustanovljen ovaj izbor, da najlaskaviju titulu osvoji neki model, ne samo „Kije“ nego i bilo kog južnokorejskog proizvođača automobila. Ovaj moćni SUV ima sedam sedišta i vrhunsku tehnologiju. Da li će se pojaviti i na tržištu Evrope i pod kojim imenom, znaćemo veoma brzo.

Za automobil sa najlepšim dizajnom na svetu u 2020. proglašena je „mazda 3“. Za luksuzni automobil 2020. izabran je „porše tajkan“ koji je osvojio i prvo mesto u kategoriji automobila sa najboljim performansama, a slavlje „kije“ uveličao je i model „soul EV“ koji je proglašen za najbolji gradski automobil na svetu.

Pročitajte još: "Novosti" isprobale novi "Evropski automobil godine"!

U finalu su bili još „folksvagen golf“,  „folksvagen t-kros“, "mercedes CLA“, „mercedes GLB“, „lend rover evok“, “kija soul EV“, “hjundai sonata“.

U izboru su učestvovali specijalizovani novinari njih 84 iz 24  zemlje sveta.

Zanimljivo je da je izbor Automobila godine u Srbiji, koje je bilo planirano za BG kar šou, otkazano zbog vanrednog stanja, kako je saopštio žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije.

Foto:Promo

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.